Dallas purustas 29 aastat püsinud rekordi, Warriors avas võidarve

Postimees Sport
Copy
Los Angeles Clippersi mängija Luke Kennard (vasakul) peatab veaga Luka Doncici.
Los Angeles Clippersi mängija Luke Kennard (vasakul) peatab veaga Luka Doncici. Foto: John MCCOY/AFP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA alistas Dallas Mavericks ajaloolises kohtumises Los Angeles Clippersi 124:73, kuid juba poolajaks oli Dallase edu 50 punkti, mis on uus NBA rekord.

Kuigi enne kohtumist oli Clippersil kirjas kaks võitu ning Mavericksil sama palju kaotusi, siis oli selge, et ilmselt need seisud muutuvad. Samas ei olnud keegi valmis, et Dallas sõidab Los Angelese klubist konkreetselt teerulliga üle.

Juba avaveerandil tegi Mavericks meeletu alguse ja juhtis 3.23 enne esimese veerandi lõppu 25:5. Kogu esimese poolaja jooksul said Clippersi poolel punkte kirja vaid neli mängumeest. Teisel poolajal Dallase hoog jätkus ning lõpuks võetigi 51-punktiline võit.

Mavericksi parimaks kerkis Luka Dondid, kes viskas 24 punkti, noppis üheksa lauapalli ja andis kaheksa resultatiivset söötu. Josh Richardson kogus 21 silma, võttis kolm lauapalli ja aitas kaasa kahele korviga lõppenud rünnakule.

Clippersi poolel sai enim punkte kirja Paul George, visates 15 silma, andes neli resultatiivset söötu. Serge Ibaka kogus 13 punkti ja võttis üheksa lauapalli. LA ridades ei teinud kaasa Kawhi Leonard.

«Näitasime, kes me oleme. Inimesed kandsid meid kahe esimese mängu arvelt maha. Sellest tuleb pikk hooaeg, kuid me peame jätkama samas tempos. Peame rõhuma kaitsemängule. Alates praegusest on see meie eriline relv,» rääkis Doncic pärast kohtumist.

Golden State Warriorsi ja Chicago Bullsi vahelises mängus oli võidunälg suur mõlemal klubil, sest seni olid mõlemad tunnistanud vaid kaotusi. Chicago oligi alguses rohkem tahtmist täis, kuid avapoolaja järel juhtis nelja punktiga Warriors. Otsustavale veerandile läks aga sama suure eduga vastu Bulls.

Kohtumine otsustati viimasel sekundil, mil 1,7 sekundit enne lõpusireeni tabas kolmepunktiviske Warriorsi poolelt Damion Lee. See tähendas kohtumise nappi, 129:128 võitu.

Bullsi kaitsjate poolt mängu lõpus kõva surve alla jäänud Stephen Curry kogus lõpuks 36 punkti, 19 silma sai kirja Andrew Wiggins. Bullsi ridades vedas mängu Zach LaVine 33 punktiga, soomlane Lauri Markkanen teenis 23 silma ja noppis seitse lauapalli.

Teised tulemused:

Washington Wizards - Orlando Magic 113:120

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 98:95

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 106:104

New York Knicks - Milwaukee Bucks 130:110

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 118:94

Indiana Pacers - Boston Celtics 108:107

Sacramento Kings - Phoenix Suns 100:116

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles