Jüri Vipsi võimalus? Red Bull edutab talendi F1-sarja

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips (paremal) koos Helmut Markoga.
Jüri Vips (paremal) koos Helmut Markoga. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Eesti vormelisõitja Jüri Vips osales detsembri alguses esmakordselt Red Bulli meeskonna sõitjana vormel 1 ametlikul testipäeval. Red Bulli juuniortiimi juht Helmut Marko vihjas, et 2022. aastal edutatakse F1-sarja vähemalt üks tiimi noorsõitjatest, mille nimekirja tipus troonib just nimelt eestlane.

Red Bulli kontserni omandusse kuulub F1s kaks tiimi – Red Bull ja AlphaTauri. Neist esimene on nn põhimeeskond, mille ridades on tulnud maailmameistriks Sebastien Vettel. Teine aga järelkasvutiim, mis kandis kuni eelmise aastani Toro Rosso nime. Sealt on 15 aasta jooksul sirgunud mitmed praegused tipptegijad, nagu Daniel Ricciardo, Carlos Sainz jr ning Red Bulli praegune esisõitja Max Verstappen.

2021. aasta hooaja eel oli suurtiim aga raskes seisus – oma kasvandike seast ei leidunud piisavate kogemustega sõitjat, keda ülendada põhimeeskonda. Nii oli sunnitud käik kaasata meeskonda projektiväline sõitja, kelleks osutus lõppenud hooaja sarjas neljanda kohaga lõpetanud Sergio Perez. Mehhiklase kõrval jätkab Red Bullis kuuendat aastat Max Verstappen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles