Video Ekspert selgitab: kuidas alustada suusatamisega?

Postimees Sport
Copy

Sel aastal tõid pühad pea kõikjal Eestis kaasa mõnusa jõululume, mis nüüd lapsi ja täiskasvanuid õue meelitab. Üheks võimaluseks õues liigutamiseks ja ka tõsisemaks sportimiseks on suusatamine. Kuidas aga suusatamisega algust teha, kui teadmisi ja oskusi napib?

Algajal suusatajal soovitab treener esmalt alustada klassikalisest tehnikast, kus jalad on maas ja suusad paralleelselt, et tunnetada libisemist ning seejärel järk-järgult uisusammu õppima hakata. Kui lapse esimeseks treeneriks ja juhendajaks suusarajal on pigem vanemad, kes aitavad suuskadega tutvust teha ja rajal püsti püsida, siis täiskasvanutel soovitab Tippi esimesed suusasammud omapäi teha.

«Kui teadmised otsa saavad, tasub pöörduda treeneri poole, kes saab anda täiendavad sõidustiili parandavaid või arendavaid harjutusi. Alustada tasub kindlasti sportlikult – lühemast distantsist pikemaks ja aeglasemast pikemaks,» soovitas ta.

Tippi lisab, et juhul, kui pole veel kindel, et kas suusatamine ikka meeldib, ei tasu kohe poodi suusavarustust ostma tormata – esialgu tasub laenata varustust kas mõnelt sõbralt või laenutuspunktist. «Alustamiseks tuleb diivani pealt püsti tõusta ja suusarajale tulla,» julgustab ta.

Milline võiks olla riietus suusarajal? Kuidas valida õigeid suuski klassika ja uisustiilis sõitmiseks? Kust leida kõige paremad suusarajad? Kuidas saab teha suusatamises «kuiva trenni»? Millal on aeg end Tartu Maratonile kirja panna? Vastused küsimustele saad videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles