Kindlalt tegutsenud Aigro pääses ka nelja hüppemäe turnee teisel osavõistlusel põhivõistlusele, kus seisab silmitsi kõva pähkliga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro Garmisch-Partenkircheni kvalifikatsioonis.
Artti Aigro Garmisch-Partenkircheni kvalifikatsioonis. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Suusahüppamise mainekas nelja hüppemäe turnee on jõudnud Obrestdorfist Garmisch-Partenkirchenisse. Täna peeti kvalifikatsioon, kust pääses lõppvõistlusele ka ainsa eestlasena stardis olnud Artti Aigro.

24. stardinumbriga hüppetornis alla tulnud Aigro näitas proovivoorudes kahel katsel enam kui 125 meetrist õhulendu, kuid kvalifikatsioonis nõnda head sooritust tal teha ei õnnestunud. Kvalifikatsioonis lendas Eesti mägikotkas 123 meetrit (111,2 punkti), millega kindlustas 43. kohaga võimaluse osaleda põhivõistlusel, kuid seal läheb ta vastamisi poolaka Dawid Kubackiga, kes lendas täna 128 meetrit (131,2 punkti).

Nimelt on nelja hüppemäe turneel tavalistest MK-etappidest erinev võistlusformaat. Põhivõistlusele pääsenud 50 hüppajat jagatakse 25 paariks (1. ja 50, 2. ja 49 jne). Teise vooru pääseb iga paari parim, lisaks tagavad edasipääsu viis «õnnelikku kaotajat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles