Tomingas jättis konkurendid kaugele maha, Leedu mehed vallutasid Eesti meistrivõistluste poodiumi (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: MAURI RATILAINEN/EPA

Sel nädalavahetusel peetakse Otepääl laskesuusatamise Eesti meistrivõistlused. Tänases naiste sprindis triumfeeris Tuuli Tomingas. Meeste arvestuses oli parim Maarjamaa sportlane Kristo Siimer, ent esikolmiku hõivasid hoopis väljaspool arvestust osalenud külalised.

Tänavuse hooaja Eesti esinumbri ülekaal oli selge. Ta oli ainus, kes kahe lasketiiru peale kordagi ei eksinud ning nobe oli minek ka 7,5 km pikkusel suusarajal. Tominga järel teenis teise koha Regina Oja (2; +1.00,0), kolmandaks jäi Johanna Talihärm (3; +1.27,0). 

Neljanda koha noppis U19 vanuseklassi Eesti meistriks kroonitud Lisbeth Liiv. 18-aastane sportlane kaotas Tomingale 1.59,5. Seljataha jäid koondiseringi kuuluvad Kadri Lehtla ja Grete Gaim. 

Meeste 10 km distantsil valitsesid leedulased. Esikoha teenis puhtalt lasknud Vytautas Strolia, edestades ühe trahviga lõpetanud Tomas Kaukenast 28,9 ja Karol Dombrovskist 33,4 sekundiga. 

Meie parim oli üldarvestuses neljandana lõpetanud Siimer, kes eksis kahe tiiru peale kahel korral. Stroliale kaotas ta 44,8 sekundiga. Viiendaks jäi Robert Heldna (1; +1.10,4). Kusjuures mõlemad mehed kuuluvad veel U22 ehk juunioride vanuseklassi.

Kahele noorele järgnesid kogenumad koondise tegijad. Eesti täiskasvanute meistriks krooniti kuuendana lõpetanud Raido Ränkel (4; +1.12,5). Rene Zahkna oli üldarvestuses seitsmes (4; +1.21,8), Kalev Ermits kaheksas (4; +1.35,0). 

Homme on kavas ühisstardiga sõidud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles