Vaata, kes on «Spordiaasta tähed 2020» ametlikud nominendid

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Kelly Sildaru võib tulla aasta sportlaseks.
Kelly Sildaru võib tulla aasta sportlaseks. Foto: Iti-Pätrik Järve

Eesti Olümpiakomitee (EOK) avalikustas ametlikud kandidaadid aasta sportlase ja aasta treeneri auhinnale. Laureaadid kuulutatakse välja täna õhtul kell 19.30 telesaates «Spordiaasta tähed 2020».

2020. aastal pärjatakse tavapärase kolme kategooria – aasta naissportlase, meessportlase ja võistkonna – asemel sportlasi ühes ja ainsas kategoorias – aasta sportlane, kelleks võib olla nii individuaalsportlane kui ka tiim. Samuti kuulutatakse välja aasta treener.

EOK peasekretär Siim Sukles avaldas tänu kõigile, kes osalesid aasta sportlaste valimisel. «Mul on hea meel, et meil õnnestus sellel kummalisel aastal siiski meile häid emotsioone pakkunud sportlasi ja treenereid tänada ning hääletus korraldada. Täname kõiki kümneid tuhandeid spordihuvilisi, kes uuendusega kaasa tulid ning rahvahääletusest osa võtsid,» ütles Sukles pressiteate vahendusel.  

Aasta sportlane ja aasta treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid. Hääletusel osales 63 spordiorganisatsiooni ning 45 spordiajakirjanikku.

Aasta sportlane 2020 nominendid on:

  • Anett Kontaveit, tennis
  • Erik Aaslav-Kaasik, veemotosport
  • Eva-Lotta Kiibus, iluuisutamine
  • Kelly Sildaru, freestyle-suusatamine
  • Ott Tänak-Martin Järveoja, autoralli

Aasta treener 2020 nominendid on:

  • Anna Levandi, iluuisutamine
  • Avo Keel, võrkpall
  • Indrek Tobreluts, laskesuusatamine

Samuti kuulutatakse «Spordiaasta tähed 2020» telesaates välja aasta noorsportlane 2020, aasta veteransportlane 2020, Eestimaa Spordihing 2020 ning selguvad Eesti aasta sportlik omavalitsus ning maakondade parimad spordiklubid. Lisaks antakse galal üle ka Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad.

Uuendusena kuulutatakse galal välja ka EOK uue konkursi «Aasta spordiobjekt 2020 võitjad», millega soovitakse juhtida tähelepanu sportimispaikade kättesaadavusele ja olulisusele sporditegevuse edendamisel elanikkonna seas. Hinnatakse spordiobjekti terviklikkust, sealhulgas kvaliteeti, innovaatilisust, erivajadustega inimeste ligipääsu, esteetilist sobivust ümbritsevasse keskkonda, ehitise funktsionaalsust, ökonoomsust. Laureaadid kuulutatakse välja kahes kategoorias: spordiobjektid, kus saab harrastada viite ja enamat spordiala; ning objektid, kus saab harrastada vähem kui viit spordiala.

Telesaadet «Spordiaasta tähed 2020» saab tasuta vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles