Kilp jättis Tour de Ski pooleli, Bolšunovi edu kahanes, ameeriklannad küpsetasid rootslanna ära

Copy
Meeste konkurentsis juhib Tour de Skid venelane Aleksandr Bolšunov.
Meeste konkurentsis juhib Tour de Skid venelane Aleksandr Bolšunov. Foto: Gian Ehrenzeller/epa

Šveitsis Val Müstairis jätkuval Tour de Skil hoiab meestest liidrikohta Aleksandr Bolšunov. Tõsi, kui enne tänast 15 km vabatehnika jälitussõitu oli tema edu lähima jälitaja Artjom Maltsevi ees täpselt minut, siis nüüd on see veidi pisem.

MK-sarja valitsev üldvõitja Bolšunov suusatas terve sõidu uhkes üksinduses ning tema esikohas polnud ühtegi küsimust. 27-aastane venelane Maltsev ületas finišijoone temast 53,7 sekundit hiljem.

Päeva parima sõidu tegid Maurice Manificat ja Deniss Spitsov. Seitsmendalt kohalt alustanud prantslane tõusis lõpuks kolmandaks, võttes Bolšunovilt tagasi täpselt 29 sekundit. Nüüd kaotab ta meie idanaabrile 1.07.

Spitsov kaotas enne kolmandat etappi koondisekaaslasele 1.40 ja oli üldarvestuses üheksas. Tänase 15 kilomeetriga tõusis mees neljandaks, kaotust Bolšunovile on 1.10,7.

Muide, enne tänast kokkuvõttes 62. kohta hoidnud eestlasest sprinter Marko Kilp starti ei tulnud ning jättis Tour'i pooleli.

Naiste 10 km vabatehnikas jälitussõidus oli ameeriklannade päev. Esimesena ületas finišijoone Jessie Diggins, edestades kaasmaalast Rosie Brennanit 5,6 sekundiga. 

Muide, liidrina startis rootslanna Linn Svahn, kes edestas enne sõitu Digginsit 13 sekundiga. Svahn langes aga kuuendaks, kaotades võitjale lõpuks 1.12.9.

Kolmandaks jäi samuti rootslanna, Frida Karlsson (+10,7). Muide tema sai rajale Brennani ja Digginsi vahel. Neist viimane tõusis ka uueks liidriks. 

Tour de Ski jätkub 5. jaanuaril Itaalias Toblachis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles