Skandaal Tour de Skil jätkub: kõik ei osanud maske kanda

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Maski kandmine on küll muutunud uueks normaalsuseks, kuid tuleb välja, et spordimaailmas on maskikandmisega probleeme. Pilt on illustratiivne.
Maski kandmine on küll muutunud uueks normaalsuseks, kuid tuleb välja, et spordimaailmas on maskikandmisega probleeme. Pilt on illustratiivne. Foto: CLAUDIO ONORATI/EPA

Möödunud nädalavahetusel selgus, et jaanuari esimese päevaga alanud Tour de Skil pole mitu koondist suutnud järgida maskikandmise reegleid. Soome rahvusesinduse peatreener Teemu Pasanen tuli selle osas lagedale üllatava avaldusega.

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) võistlusdirektor Pierre Mignerey ütles Soome väljaandele Iltalehti, et katusorganisatsioon tegi kolmele koondisele 231-eurose trahvi. Rootslaste Expresseni andmeil said karistada Rootsi, Prantsusmaa ja Venemaa.

Reeglite kohaselt on sportlased kohustatud kandma maski alates staadionialale sisenemist kuni võistluse lõpuni. Meediatsoonis on maski kandmine rangelt soovituslik, kuid mitte kohustuslik, sest ajakirjanikega suheldes on võimalik hoida piisavat distantsi. Mask peab olema ees ka treeneritel, ainsa erandina on neil lubatud selleta olla, kui juhendajad katsetavad suuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles