Jalgpallikoondise uus peatreener Thomas Häberli: on vaja tegusid, mitte juttu (2)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

«Tere! Mul on rõõm siin olla. Eesti koondise jaoks töötamine on minu jaoks au,» alustas Maarjamaa jalgpalliesinduse uueks peatreeneriks palgatud Thomas Häberli pressikonverentsil oma esimest sõnavõttu. Tulevikku vaatav šveitslane alustab tööd pingelisel ajal, sest koondis vajab rahuldavaid tulemusi ja mängupilti kui kaldale uhutud kala õhku – viimane võit, see kõige magusam resultaat, jääb 16 kohtumise ja peaaegu kahe aasta taha.

46-aastase Häberli palkamine polnud šokk, sest sellest sahistati juba jõulude eel. Keskeurooplase tüüri juurde saamine tähendab, et koondise eesotsas lõppes eestlaste periood, kui alates 2016. aastast oli ametikoht kohalike käes – esmalt Martin Reim, seejärel Karel Voolaid.

Mängijana väravaid küttinud ja neli korda Šveitsi meistriliigas hõbeda teeninud Häberli jättis pressikonverentsil sümpaatse mulje. Konkreetne mees, kes ei taha meenutada minevikku, vaid vaadata tulevikku. Mees, kes tahab näha distsipliini ja pangede kaupa valatud higi. Mees, kes tahab näha tegusid, mitte õhulosse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles