BLOGI Kelly Sildaru sai Big Airi finaalis kolmanda koha (5)

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Liz Copan/AP/Scanpix

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru saavutas sel nädalalõpul Austrias KreischbergisBig Air'i MK-etapil kolmanda koha. Võistluse võitis šveitslanna Giulia Tanno.

Enne võistlust

Sildaru käis viimati rajal novembri lõpus. Ta oli Stubai MK-etapil oma meelisala pargisõidu kvalifikatsioonis parim, ent finaali eel kukkus ta nõnda õnnetult, et võistlus jäi pooleli. 

Big Air'is teeb 18-aastane suusataja MK-debüüdi. See ala on tal pargi- ja rennisõidu kõrval jäänud kõige tagasihoidlikumaks, ent toonud siiski parajalt edu. X-mängudelt on Sildaru lõpetanud kahel puhul teisena ja neljandana, ühel korral kolmandana. Juunioride MMilt tulid auhinnakapile aga kuld- ja hõbemedal. 

Eile kvalifikatsioon kujunes üsna pingeliseks, sest 25 startijast pääses tänasesse finaali ainult kuus sportlast. Esimesel sooritusel veidi ebaõnnestunud Sildaru tegi järgmistel hüpetel vigade parandused ning teenis nõnda viiendana koha finaalis.

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut prantslanna Tess Ledeux, kes teenis koguni 182,8 punkti. Talle järgnesid šveitslannad Giulia Tanno (168,6) ja Mathilde Gremaud (164,8), norralanna Johanne Killi (164,4), Sildaru (159,0) ja viimasena jõudis finaali itaallanna Silvia Bertagna (154,2).

Eilne kvalifikatsioon blogis:

Tagasi üles