Tallinna Kalev/TLÜ napsas esiliigast omale peatreeneri

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Valdo Lips juhendamas Viimsi mängumehi.
Valdo Lips juhendamas Viimsi mängumehi. Foto: Martti Vaidla/KK Viimsi

Eesti korvpalli esiliigas palliv Viimsi/Estover andis pressiteate vahendusel teada, et nende senine treeningtöö koordinaator ja duubelmeeskonna peatreener Valdo Lips hakkab senise töö kõrvalt juhendama ka Eesti-Läti ühisliigas pallivat Tallinna Kalev/TLÜ-d. Esialgne koostöö kestab selle hooaja lõpuni.

«Tegelikult veel enne möödunud aasta lõppu pöördus Kalle Klandorf minu poole abipalvega võtta üle Kalevi meeskonna peatreeneri koht. Kuigi huvitav väljakutse, võtsin mõtlemisaja, et ühendada ja jätkata senist tööd koduklubis,» avas Lips tagamaid. 

«Tänan Viimsi kolleege, kelle käest sain palju toetust nii sõnades kui ka tegudes, et Kalevi pakkumisele vastu tulla! Ilma selle toetuseta ei oleks olnud see mõeldav. Samas loomulikult ootan uut väljakutset oma treenerikarjääris suure huvi ja entusiasmiga. Aga nagu öeldud, siis igal juhul sama kirega jätkan oma senist tööd Viimsis,» jätkas ta. 

Korvpalliklubi Viimsi/Estover tegevjuht Tanel Einaste lisas omalt poolt: «Kuuldes Valdole esitatud palvest saime sellesse suhtuda kui koolitusprogrammi ja heaks võimaluseks tuua meie klubisse profimeeskonna juhendamise kogemusi veel enne, kui me ise sellesse mängu sekkunud oleme. Samuti olles jälginud Valdo kasvamist, enese täiendamist ja tulemusi treenerina, on ta selle võimaluse kindlasti ise auga välja teeninud. Olen ammugi omavahelistes vestlustes Valdoga öelnud, et mind paneb imestama meie meeskondade «pimedus», ehk, et see pakkumine talle alles nüüd tehti. Soovime Valdole edu ja igal juhul on saadav kogemus kasulik meie organisatsiooni eesmärkide täitmisel.»

1990ndate keskel ka Eesti koondisesse kuulunud 50-aastane Lips on Viimsi esindusmeeskonna peatreenerina tõstnud meeskonna korvpalli Eesti teisest liigas esiliigasse. Esiliigas võitsid Lipsu hoolealused hooajal 2018–19 pronksmedalid ja 2019–20 lõpetas meeskond teisel postitsioonil.

Lipsu esimene mäng kalevlaste peatreenerina, kelle ridadest võib leida ka tema poja Karl Johan Lipsu, toimub 13. jaanuaril, kui Tallinna Kalev/TLÜ võõrustab Rapla Avis Utilitast. Meeskonda seni juhendanud Martin Müürsepp jätkab klubi juures abitreenerina.

Kalev/TLÜ on Eesti-Läti ühisliigas tänavu suutnud 16 mängust noppida vaid kolm võitu, millega paiknetakse Eesti klubidest viimasel kohal. 

Eesti-Läti ühisliiga Maarjamaa klubide tabelipool.
Eesti-Läti ühisliiga Maarjamaa klubide tabelipool. Foto: estlatbl.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles