Oberhofis jäi Eesti segapaaristeatesõidu poodiumikohast kaugele

Copy
Regina Oja lasketiirus.
Regina Oja lasketiirus. Foto: Jarek Jõepera

Laskesuusatajad lõpetasid Oberhofi MK-etapi esimese nädala meeste ja naiste ühiste segasõitudega. Eesti võistkonnad pidid leppima teise kümne kohtadega.

Segapaaristeatesõidus esindasid Eestit Tuuli Tomingas ja Rene Zahkna. Algus oli suurepärane, sest avaringil püsis Tomingas võistlejaterivi eesotsas, ta läbis esimese lasketiiru puhaste paberitega ning jätkas võistlust seitsmendal kohal. Kaotus liidrikohta hoidnud rootslannale Hanna Öbergile oli viis sekundit.

Järgmisel ringil ei jõudnud Tomingas konkurentidega sammu pidada, jäi esimesest maha 13,8 sekundiga ning oli enne püstitiiru langenud 13. kohale. Kahjuks ebaõnnestus eestlanna tiirus täielikult, kasutas ära kõik kolm varupadrunit, ent pidi siiski minema kahele 75 m pikkusele trahviringile. Zahknale andis ta vahetuse üle 21. kohal, kaotust 1.19,4.

Zahkna kaotas ringil liidritele juurde kaheksa sekundit, kasutas lamadestiirus ühte varupadrunit ning läks rajale 19. kohal, kaotust 1.30,7. Rajal kaotas eestlane esimestele juurde 17 sekundit, kuid neljandas tiirus sai ta kõik märgid viie lasuga maha ning andis vahetuse Tomingasele üle 1.46,6 kaotusega 17. kohal.

Lamadestiirus tuli Tomingasel kasutada ühte varupadrunit ning positsioon jäi samaks, püsti lastes olid tal relvaga tehnilised probleemid, kuid ta sai kõik märgid maha ja Zahkna pääses viimast vahetust sõitma 18. kohal. Zahkna läbis mõlemad järelejäänud tiirud puhaste paberitega ning tõi Eesti võistkonna finišisse 17. kohal (3.37,0).

Segapaaristeatesõidu esikümme
Segapaaristeatesõidu esikümme Foto: Kuvatõmmis

Võidu peale tundus toimuvat kahevõitlus, sest kohe avavahetus läksid teistel eest Prantsusmaa (Julia Simon-Emilien Jacquelin) ja Norra (Tiril Eckhoff-Johannes Thignes Bö) ning tandemina koos sõideti kuni eelviimase vahetuse viimase tiiruni. Seal sai Eckhoff maha vaid kaks märki, läks kolmele trahviringile ja langes kuuendaks.

Jacquelin sai viimast vahetust alustada 30 sekundilise edumaaga, kaustas küll esimeses tiirus varupadruneid, kuid võttis siiski 38,7 sekundilise eduga Rootsi (Hanna Öberg-Sebastian Samuelsson) ees võidu. Norra (43,9 sekundit9) jõudis finišisse kolmandana.

Segateatesõidu võitis Venemaa, Eestile 16. koht

Tavapärases segateatesõidus oli stardis 23 koondist, nende hulgas ka Eesti, koosseisus Regina Oja, Johanna Talihärm, Kalev Ermits ja Robert Heldna. Võitjaks krooniti täna Venemaa koondis (0+7), kes edestas Norrat (0+7) 0,7 ja Prantsusmaad (0+6) 12,1 sekundiga. Eesti koondis ületas finišijoone 16ndana. 

Segateatesõidu esikümme.
Segateatesõidu esikümme. Foto: Kuvatõmmis

Oja eksis oma vahetuses kõigest ühel lasul ning andis teatepulga Talihärmale üle 11. kohal (+42,3). Talihärm eksis kahe tiiru peale kokku kolmel korral ning jõudis teatevahetusse 15ndana (+1.59,6). 

Ermitsa lamadestiir ei sujunud üldse ning tal tuli pärast kolme möödalasku käia ka trahviringil, püsti sai ta esimesel katsel kõik märgid alla ning andis ankrumees Heldnale vahetuse üle 16. kohal (+3.26,3).

Heldna ei eksinud enda vahetuse jooksul kordagi ning tõi Eesti koondise finišisse 16ndana (+4.45,1). Kokku sai tulemuse kirja 18 koondist, viis rahvusesindust sai võistluse käigus ringiga sisse ning võeti rajalt maha. 

Esiti pidi stardis olema koguni 24 koondist, kuid kuna Bulgaaria delegatsioonis möllab koroonaviirus – praeguseks diagnoositud kuus positiivset –, ei lubatud neid starti. 

Segateatesõite on sel hooajal MK-kalendris veel kaks tükki: enne MMi sõidetakse selles formaadis Pokljukas ning pärast tiitlivõistlusi Nove Mestos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles