Eesti kaotas Bosniale, kuid võimalus EM-finaalturniirile jõuda elab edasi

Karl Mihkel Eller
Copy
Kaspar Lees (keskel).
Kaspar Lees (keskel). Foto: Tairo Lutter

Eesti käsipallikoondis kaotas Bugojnos toimunud EM-valiksarja kohtumises Bosnia ja Hertsegoviina koondisele 19:21, kuid jäi kahe mängu kokkuvõttes ühe väravaga peale.

Sarnaselt kolmapäeval toimunud kohtumisele Põlvas jäi Eesti esimestest minutitest tagaajaja ossa. Üllatuslikult mängis Eesti esimesel poolajal mitu rünnakut seitsmekesi kuue vastu ning suutis sellest ka natukene kasu lõigata. Pärast pooltundi pausile minnes oli Eesti 9:12 kaotusseisus. Kohtunik määras Eestile kahel korral kaheminutilise karistusi, Bosnia sai terve poolaja mängida täiskooseisuga.

Teise poolaja alguses jõudis Eesti koondis viigini, kuid poolaja keskel oldi lähedal lagunemisele, sest kohtunik määras Bosnia kasuks paari minuti jooksul mitu 7-meetri karistusviset. Seni 1-2 punktilises kaotusseisus olnud Eesti jäi väikesesse madalseisu. Lisaks sai punase kaardi Martin Johannson.

Sellest seisust suudeti aga toibuda ning kui mängida jäi veel 13 minutit jõudis Eesti Bosniast taas kahe värava kaugusele 16:18. Viis minutit enne kohtumise lõppu hakkasid palju mänguaega saanud Eesti põhitegijad väsima ning jäädi 16:21 kaotusseisu. Kahe minutiga suutsid aga Kaspar Lees ja Martin Grištšuk teha resultatiivsed kiirrünnakud ning seis oli 18:21.

Viimased kolm minutit tegeles Bosnia taktikaliselt mängu venitamisega, kuid see ei kandnud vilja. Minut enne kohtumise lõppu oli seis tablool muutumatu ning Bosnia ridades eksis 7-meetri karistusviskel Josip Peric ja viimane rünnak jäi eestlastele. Kombinatsiooni järel mängiti viskele Girštšuk, kuid vastaste väravavaht suutis selle tõrjuda. Jätkuolukorras noppis palli Markus Viitkar, kes viskas lõppseisuks 19:21.

Põlvas toimunud mängu 24:21 võitnud Eesti omab seega kahe mängu kokkuvõttes Bosnia vastu üheväravalist edu ning see võib hilisema alagrupist edasipääsu nimel mängida olulist rolli.

Eesti parimatena viskasid Kaspar Lees ja Karl Toom neli väravat, Bosnia mängu vedas Marko Panic seitsme tabamusega.

Meie grupis on Saksamaa mänginud neli kohtumist ja jätkab alagrupis esikohal täiseduga ehk kaheksa punktiga. Austrial on kolmest mängust kaks, Eestil neljast mängust kaks ning Bosnia ja Hertsegoviinal kolmest mängust samuti kaks punkti.

2022. aastal Ungaris ja Slovakkias toimuvale EM-finaalturniirile pääsevad alagrupi kaks paremat, lisaks kaheksa grupi peale kokku neli paremat kolmanda koha omanikku. Eestil on jäänud mängivad veel kaks kohtumist. Aprillis kodus Austriaga ja mais võõrsil Saksamaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles