Trump sai USA spordimaastikul jälle lüüa

Karl-Joosep Küngas
Copy
Donald Trump New England Patriotsi mänguvormiga.
Donald Trump New England Patriotsi mänguvormiga. Foto: Yin Bogu via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Sel nädalal peaks USA presidendilt Donald Trumpilt kõrgeima tsiviilisikutele antava autasu vastu võtma ameerika jalgpalli profiliiga meeskonna New England Patriotsi peatreener Bill Belichick. Seda siiski ei juhtu, sest kogenud juhendaja loobus sellest.

Patriotsi peatreener langetas otsuse viidates möödunud nädala traagilistele sündmustele USA pealinnas. Teatavasti pidas Trump 6. jaanuaril Washingtonis kõne, milles rõhutas, et presidendivalimiste tulemusi võltsiti ja tegelik võitja on tema. Samal päeval lahvatas Washingtonis Trumpi toetajate mäss, milles nad tungisid Kapitooliumisse ehk kongressihoonesse, kus peavad istungeid nii esindajatekoda kui ka senat. Rahvusvaheline meedia ja paljud poliitikud nimetasid seda riigipöördekatseks.

«Hiljuti anti mulle võimalus võtta vastu Presidendi Vabadusmedal. Tundsin uhkust, mida see autasu esindab ning austust eelmiste laureaatide vastu. Kahjuks samal ajal toimusid möödunud nädalal traagilised sündmused meie riigis ning seetõttu polnud enam tahtmist selle protsessiga edasi liikuda. Seda eelkõige seepärast, et olen Ameerika kodanik, kes austab meie rahva väärtusi, vabadust ja demokraatiat,» tõdes Belichick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles