Eesti tõrjus Häberli debüütmängus penalti, kuid kaotusest pääsu polnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rauno Sappinen kohtumises Ferencvarosega.
Rauno Sappinen kohtumises Ferencvarosega. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti meeste jalgpallikoondis pidas uue peatreeneri Thomas Häberli käe all täna esimese (mitteametliku) kohtumise, kui tunnistas Ungari tippklubi Ferencvarose 1:0 paremust.  

Eesti koondise algkoosseis oli väga tugevate Flora-mõjutustega, ainsa mitte-Flora-mehena saatis Häberli platsile väravavaht Karl Jakob Heina. Kaitseliin oli Eestil kolmemeheline: Märten Kuusk, Henrik Pürg ja Markkus Seppik. 

Poolkaitsest leidis Vladislav Kreida, Markus Soometsa, Markus Poomi ja ettepoole nihutatud Konstantin Vassiljevi, äärtel rassisid Martin Miller ja Vlasi Sinjavski, ründajana alustas Rauno Sappinen.

Esimese kolmveerandtunni jooksul platsil midagi liiga põnevat ei juhtunud ning tõsiseid väravavõimalusi kummalgi võistkonnal ei tekkinud.

Teisel poolajal hakkas peatreener Häberli ka vaikselt vahetama, esimeste meestena sekkusid Matvei Igonen (Heina asemel) ja Mark Anders Lepik (Vassiljevi asemel). 

Kohtumise 51. minutil tõmbas Seppik karistusalas maha Ferencvarose ründaja ning kohtunik määras ungarlaste kasuks penalti. Palli taha asus Igor Haratin, kelle löök polnud suurem asi ning Igonen tõrjus selle.

64. minutil sekkusid sinisärkide eest Henri Järvelaid, Mark Oliver Roosnupp, Sergei Zenjov ja Pavel Marin ning Eesti läks üle neljasele kaitseliinile (paremalt Soomets, Pürg, Kuusk, Järvelaid). Paar minutit hiljem sai Lepik õnnetul kombel löögi vasaku põlve pihta ning tema asemel sekkus tipuründajana Frank Liivak.

Teist poolaega kontrollinud Ferencvaros murdis kohtumise tabaluku lõpuks 72. minutil, kui nurgalöögijärgses saginas pääses löögile Aissa Laidouni, kes nahkkera Igoneni selja taha saatis. 

Enne lõppu said oma võimaluse uuele peatreenerile ennast näidata veel ka Marco Lukka ja Karl Rudolf Õigus. 

Kohtumise viimasel minutil teenis Eesti koondis lubavast kohast veel karistuslöögi, kuid Järvelaidi üritus lõpetas müüris ning vahetult pärast seda kõlaski kohtumise lõpuvile. 

Hispaaniasse treeninglaagrisse kaasa võetud meestest ei saanud täna oma võimalust seega kolmas väravavaht Karl-Romet Nõmm ning Michael Lilander. 

Esimese ametliku mängu Eesti koondise peatreenerina peab Häberli 24. märtsil, mil MM-valikmängu raames võõrustatakse Tšehhit. Kolm päeva hiljem minnakse võõrsil vastamisi Valgevenega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles