Andrea Adamoga Rally Estonia tulevikust, noorest püssist ja rahast pangakontol

Karl Mihkel Eller
Copy
Andrea Adamo (keskel).
Andrea Adamo (keskel). Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna tiimipealik Andrea Adamo on värvikas kuju. Kuigi temaga suhtlemine ei ole alati lust ja lillepidu, siis kuldseid ütlusi leidub peaaegu igas tema vastuses. Laupäeval Postimehes ilmunud intervjuus koorus välja, et algav hooaeg võib Ott Tänaku kodutiimi jaoks halvimal juhul jääda viimaseks. Pikast usutlusest koorus aga välja veel hulk huvitavaid tõekspidamisi, millele heidame valgust käesolevas artiklis.

Esmalt kõige pakilisemast. Neljapäeval kinnitati, et ralli MM-sarja teine etapp sõidetakse veebruari viimasel nädalal Põhja-Soomes Rovaniemis. Eriti head kohalikku tausta omab selle võistluse kohta Toyota meeskond, mis pesitseb Soomes ja on kahel aastal Lapimaal startinud. Mullu oli nende sõitjaks Kalle Rovanperä, sel nädalavahetusel toimunud Soome meistrivõistluste etapil Rovaniemis oli rajal testisõitja Juho Hänninen. Mõlemal juhul tulid Toyota sõitjad esimeseks pika puuga.

Tavapäraselt hooaja jooksul mitmetel MM-sarja välistel võistlustel osalenud Hyundai pole aga lumistel Soome teedel varem startinud ning ei kasutanud seda võimalust ka tänavu. Kuigi Lapimaa ralli korraldajad isegi pikendasid WRC-autodele mõeldud registreerimistähtaega, siis tehasemeeskondadest oli esindatud vaid Toyota. Miks? «Praegu pidasime õigeks keskenduda vaid Monte Carlo rallile,» jäi Adamo napisõnaliseks ning ei tahtnud seda teemat pikemalt arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles