Tänak naudib rallinädala rahulikumat elu, kuid ees ootab ekstreemse ajakavaga etapp

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Ülehomme algab Prantsusmaal Monte Carlo etapiga autoralli MM-sari. Koroonapiiranguna kehtiva komandanditunni tõttu on võistlus toodud tavapärasest oluliselt varasemale kellajale, mis näpistab omajagu sõitjate uneajast. 

«Magama läheme ikkagi alles siis, kui kõik ettevalmistused on tehtud – ralli ajal magamaminekut ei anna eriti ette planeerida. Küll aga saame algaval etapil veelgi varem ärgata, sest reedel ja laupäeval algavad katsed juba hommikul kell 6.10 ja 6.30. Samas on Wales ja Monte-Carlo olnud ajakava mõttes alati ekstreemsed rallid, kus öösel saab hotellis olla viis-kuus tundi,» ütles Tänak Betsafe'i blogis.

Tänaku sõnul on Monte-Carlo etapp üks legendaarsemaid ning need teed on tuttavad paljudele, kuid kindlasti on tuntav eelis Gapist pärit Sebastien Ogier'l. On ju Monte Carlo rallikeskus just Gapis.

Valitsev autoralli maailmameister Sebastien Ogier.
Valitsev autoralli maailmameister Sebastien Ogier. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jätkuv pandeemia teeb ettevalmistuse loomulikult keerulisemaks ja tekitab ebakindlust. «Need on asjad, mis meist ei sõltu, mistõttu keskendume ainult oma tööle ralliks valmistumisel. Asja mõnes mõttes positiivsem külg on see, et võistluste ajal on elu märkimisväärselt rahulikum kui tavaliselt – meediaüritusi on vähem ja tavapärase sagimise asemel liiguvad hooldusaladel ringi peamiselt ainult meeskonnaliikmed,» sõnas Tänak.

Algaval hooajal sõidetakse WRC-klassis Pirelli rehvidel ning Tänaku sõnul nõuab uute rehvidega harjumine omajagu kogemust. «Näiteks saame ju testisõite teha enamasti ainult ühesugustes oludes, mis silmaringi oluliselt ei laienda, sest võistluse ja katse vahel võivad teeolud märkimisväärselt erineda – alustades teepinnasest lõpetades ilmastikuoludega. Uued rehvid nõuavad valvsust ning õppima peab käigu pealt,» nentis Tänak.

Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Monte Carlo rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Monte Carlo rallil. Foto: Hyundai Motorsport

Täispikka intervjuud Ott Tänakuga saab lugeda Betsafe'i blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles