Koroonaviirus nõudis Eesti sulgpalli edendaja Alfred Kivisaare elu (2)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Küünal. Pilt on illustratiivne.
Küünal. Pilt on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Eesti Sulgpalliliit teatab oma kodulehel kurbusega, et peale võitlust Covid-19ga on meie seast lahkunud Alfred Kivisaar (8.1.1953–18.1.2021).

Kivisaar oli Eesti sulgpallielu südames aastakümneid. Tema sulgpalliarmastus sai alguse mängijana. Kivisaar alustas noormängijana Koit Muru juures ja käis Tallinnasse treeningutele Järvakandist, kus oli tema lapsepõlvekodu.

Järjekindla ja tahtejõulise noore mängijana oli Kivisaar korduvalt Eesti noorte meister. Ta kuulus Eesti koondisse ja võitis aastatel 1973–1981 Eesti meistrivõistlustel 12 meistritiitlit. Sulgpallimäng saatis teda terve elutee. Ta tegi edukalt kaasa kõigil Eesti seenioride meistrivõistlustel ja rahvusvahelistelgi seenioride jõuproovidel.

Sulgpallitreenerina jätkates kasvatas Kivisaar üles mitu põlvkonda sulgpallureid, kelle seast sirgus nii Eesti koondislasi kui tulevasi sulgpallitreenereid.

Kivisaarel oli suur roll Tallinna sulgpallielu kujundamisel. Ta töötas Tallinna Lastestaadioni ja Tallinna Noorte Spordikeskuse juhina ning oli eestvedajaks Tallinna esimese, Punase tänava sulgpallihalli valmimisel.

Viimasel paaril aastakümnel oli Kivisaar üle paarisaja noore koondava Tallinna suurima sulgpalliklubi, Tallinna Sulgpallikeskuse juhataja ning nii väikestele kui ka suurtele põnevate sulgpallivõistluste korraldaja.

Kivisaar andis suure panuse ka mitme Eesti Sulgpalliliidu juhatuse koosseisu töösse.

Teda jääb mälestama kogu Eesti sulgpallipere ning on Kivisaarele väga tänulik aastate jooksul tehtud suure töö eest sulgpalli arendamisel. 

Kaastunnet avaldab ka Postimees.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles