Austraalia minister karantiinis tennisistidele: ärge toitke hiiri

Christopher Krutto
Copy
Victoria osariigi politseiminister Lisa Neville manitses hiiri toitvaid tennisiste.
Victoria osariigi politseiminister Lisa Neville manitses hiiri toitvaid tennisiste. Foto: DANIEL POCKETT/EPA

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste eel on üle 70 sportlase määratud täiskarantiini ja nii mõnigi on oma hotellitoas pidanud kokku puutuma hiirtega.

Põhimõtteliselt mõeldi välja suurepärane plaan. Paljuski ennast sulgenud Austraalia on koroonaviirusega võidelnud hästi. Et Victoria osariigis, kus Melbourne asub, pole juba mitu kuud olnud ühtki nakatumisjuhtu, sooviti jõuda olukorrani, kus oleks välistatud tennisistide ja teiste nendega seotud isikute poolt koroonaviiruse sissetoomine. Mulli tekitamine läheb maksma 30 miljonit Austraalia dollarit. Näiteks lennutati kogu seltskond kohale 18 tšarterlennuga ning mullist väljaspool ei tohiks nad kellegagi kokku puutuda.

Vaatamata asjaolule, et kõik lennukitele astuvad inimesed pidid 72 tunni jooksul enne väljalendu andma negatiivse koroonaproovi, selgus pärast Rohelisel Mandril maandumist, et kolme saabunud lennuki (Los Angelesest, Abu Dhabist, Dohast) pardal oli koroonaviirusega nakatunud inimene. Selle peale kamandati kõik nende lennukite reisijad kaheks nädalaks oma hotellituppa täielikku karantiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles