Nelikümmend kuus päeva pärast seda, kui Sébastien Ogier ja Julien Ingrassia võitsid Itaalias Monzas oma seitsmenda maailmameistritiitli, on autoralli MM-sari põrinasõprade rõõmuks ja Eesti meediaportaalide uudislindi ummistamiseks tagasi. Hooaeg algab traditsiooniliselt Prantsusmaal Monte Carlo etapiga, mis saab avapaugu täna ja lõpeb pühapäeval.

Jah, jututeemasid on mitmeid, kuid neist põnevaim on kahtlemata tiitlisoosiku küsimus. Keegi ei kahtle, et üldarvestuses sekkuvad kõrgesse mängu kolm musketäri Ogier, Thierry Neuville ja Ott Tänak, kuid kas triole võiks lisanduda mullu ühe libeda paremkurvi tõttu tiitli kaotanud Elfyn Evans? Või on 2020. aastad nõnda hullumeelsed, et tegelikult suudab kaarte segada ka nooruke Kalle Rovanperä, nagu mõtlevad mõned rallisõbrad? Aga neil on ees ka roosamatest roosamad prillid.

Ennustamine on küll väidetavalt tänamatu töö, aga küllap läheb siiski nii, et selle kõige hinnalisema trofee eest võitlevad prantslane, belglane, eestlane ja waleslane. See on objektiivne hinnang enne rallihooaega, mitte klišeesid täis nalja algus.

Kommentaarid
Copy