Galerii ⟩ Favoriidikoormat kandnud TalTech tõstis karika pea kohale

Postimees Sport
Copy

Naiste võrkpalli karikavõitjaks krooniti TalTech/Tradehouse, kes alistas finaalmatšis Audentes SG/Noortekoondise kindlalt 3:0 (25:17, 25:9, 25:12).

Võitjate parimana tõid Nette Peit (efektiivsus +15, rünnak 76%) ja Kadi Kullerkann (+8, 43%) mõlemad 17 punkti, Eliisa Peit (+5, 54%) ja Merilin Paalo (+5, 30%) panustasid võitu mõlemad 9 punktiga. Hõbedatiimile tõid enim punkte Eva Liisa Kuivonen ja Maren Mõrd (mõlemad 7 silma). 

TalTechi peatreener Marko Mett: «Kindlasti meil on Eestis inimesi, kelle jaoks see pole piisav, et mängisime nii nagu mängisime. Ma olen rahul. Tegime oma ära. Ma olen rahul, ausalt. Kukkus pinge õlgadelt.

Vastaste poole pealt tõstaksid esile Marily Lassi ja Eva Liisa Kuivoneni. Enda poole pealt: võitis võistkond, kõik mängisid väga hästi. Nette Peit on koos Julija Mõnnakmäega selle võistkonna liider. Nemad toimetasid väga hästi, kuid see ei tähenda, et ülejäänud neid ei toetanud.»

Finaali ajal kuulutati välja ka eelmise võrkpallihooaja parimad, kelleks olid Martti Juhkami ja Kertu Laak.

Enne mängu:

Karikafinalistid on tänavusel hooajal omavahel kohtunud ühel korral, kui 14. novembril peetud mängus võttis Audentese SG/Noortekoondis pärast avageimi kindlat kaotust 3:1 (-13, 23, 27, 20) üllatusvõidu.

TalTechi jaoks on tee karikafinaalini kulgenud suuremate probleemideta, kui senistes mängudes kaotusekibedust ei tuntud. Seejuures ei loovutanud TalTech poolfinaalseerias Famila/Võru Võrkpalliklubile geimigi. Audentese SG/Noortekoondis võitis veerandfinaalseerias 3:1 ja 3:0 esiliigas osaleva Gerardo`s Toys/Neemeco. Poolfinaalseeria avamängus jäädi Tartu Ülikool/Bigbankile 2:3 alla, misjärel võeti kodusaalis 3:0 võit.

Marko Mett
Marko Mett Foto: Tairo Lutter

TalTech/Tradehouse`i peatreener Marko Mett toob murekohana välja mängupraktika puuduse, kuid vaatamata sellele loodab võitu. «Treenida oleme saanud korralikult, aga mängupraktikat ei ole viimasel ajal eriti palju olnud. Siiski nurisemiseks ei näe põhjust, vähemalt ühe mängu Tartuga möödunud laupäeval saime mängitud. Käesoleval nädalal lihvime veel omavahelist koostööd, vaatame finaalivastast ja teeme mängupäeval kõik selleks, et troonile püsima jääda,» rääkis Mett.

Andrei Ojamets
Andrei Ojamets Foto: Tairo Lutter

Audentese SG/Noortekoondise peatreener Andrei Ojamets ütles, et finaalis tuleb mängida julgelt: «Meie jaoks on juba saavutus finaali jõudmine ja seal osalemine. TalTechi vastu mängimine saab olema hea kogemus ja tõsine katsumus. Loodan, et suudame finaalis mängida julgelt ja samas targalt, meil ei ole midagi kaotada, ainult võita – eeskätt väärtuslikku finaalikogemust tugeva vastasega. Ja pall on ikkagi ümmargune ka nende jaoks.»

Vaadates karikavõistluste lähiajalugu, siis viimasel seitsmel aastal on karikavõiduni jõudnud TalTech (2014, 2015, 2019), Kohila Võrkpalliklubi (2013, 2016) ja Tartu Ülikool (2017, 2018). Seejuures moodustasid 2014.-2016. aastal finaalpaari  TalTech ja Kohila, enne seda, 2013. aastal mängis Kohila finaalis Tartu Ülikooliga, 2017. aastal kohtus Tartu Ülikool finaalis Tallinna Ülikooliga ja kahel eelmisel aastal TalTechiga. 2010.-2012. aastal valitses karikavõistlusi Viljandi Metall, 2008.-2009. aastal GMP ja 2006.-2007. aastal Viimsi VK Milstrand/EBS.

Seega saab 22. jaanuaril TalTechi Spordihoones selgeks, kas koduvõistkond kaitseb tiitlit või võtab esimese esikoha Audentese SG/Noortekoondis.

Lisaks kuulutatakse finaalmängu pauside ajal otseülekandes välja 2020. aasta parimad võrkpallurid, treenerid ja kohtunikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles