Eesti ringrajasõitja tegi USAs vinge võistluse: «Tundub, et kogu talendikus ei peitu vaid hobujõududes»

Postimees Sport
Copy
Tõnis Kasemets (nr 60).
Tõnis Kasemets (nr 60). Foto: IMSA

USAs elav Eesti võidusõitja Tõnis Kasemets osaleb sel aastal IMSA Prototype Challenge nime kandvas võidusõidusarjas ning alustas hooaega klassivõiduga.

Kasemets ja meeskonnakaaslane Bruce Hamilton said esikoha mainekal Daytona ringrajal toimunud sarja avaetapil. Sarjas sõidetakse LMP3 klassi sportautodega, mis on jaotatud kahte klassi – uuemad 2020. aasta spetsifikatsiooni järgi ehitatud ja vanemad 2015. aastast pärit sport-prototüübid, vahendab auto24.ee.

Tõnis Kasemets ja Bruce Hamilton osalevad sarjas vanemat tüüpi Ligier JS P3 autol, millega üldarvestuses saavutati Daytonas seitsmes koht, edestades sealjuures ka hulka uuemate autodega osalenud meeskondi.

Tõnis Kasemets.
Tõnis Kasemets.

«Võistlesime täitsa võistlejaterivi keskel,» rääkis Kasemets võistluste koduleheküljel. «Pidime küll vaid oma klassi sõitjatele ära tegema, aga tahame alati anda endast parima ja surusime end piiri peale. Tundub, et kogu talendikus ei peitu vaid hobujõududes.»

Võistlusest võtsid osa mitmed mainekad võidusõitjad, nagu eelmisel aastal F1s sõitnud Kevin Magnussen, Felipe Nasr ja Alexander Sims.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles