Aasta parimaks kuulutati koondises säranud pallur

Postimees Sport
Copy
Fotol on viskel Viljandi käsipallikasvandik Karl Toom. Selle Saksamaa koondisega peetud kodumängu kaotas Eesti 23:35.
Fotol on viskel Viljandi käsipallikasvandik Karl Toom. Selle Saksamaa koondisega peetud kodumängu kaotas Eesti 23:35. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Esmaspäeva hilisõhtul toimunud Eesti Käsipalliliidu (EKL) juhatuse koosolekul valiti 2020. aasta parimad. 

Eelmise aasta parima käsipalluri tiitli võitsid meestest Karl Toom, kes osutus valituks esmakordselt ning naistest neljandat korda parimaks kuulutatud Alina Molkova. Noortest pärjati parima tiitliga Mihkel Lõpp ja Merili Heinla, seisab pressiteates. 

Eesti parimad aastal 2020 – Alina Molkova ja Karl Toom.
Eesti parimad aastal 2020 – Alina Molkova ja Karl Toom. Foto: CHEV Diekirch ja Helin Potter

Viis aastat tagasi Eesti parimaks noormängijaks valitud Toom jõudis meeste seas parimaks napi eduga Mait Patraili ja Dener Jaanimaa ees. Viimased mängivad klubikäsipalli küll veidi kõrgemal tasemel, kuid 23-aastase Toomi esitused Eesti rahvusmeeskonna särgis kallutasid kaalukausi sel korral Viljandi HC kasvandiku suunas.

Toom tegi läinud aastal kaasa kõigis neljas Eesti koondise EM-valikmängus ning oli ülekaalukalt parim snaiper 27 väravaga. Sealhulgas pommitas ta jaanuaris võõrsil valiktsükli võidukas avamängus Luksemburgi vastu kümme ja novembris samuti võõrsil alagrupiturniiri esimeses kohtumises Austria vastu 11 väravat.

Aasta esimese poole esindas Toom veel Saksamaa 2. Bundesligas TV Emsdettenit, kuid siirdus suvel tugevasse Rootsi meistrisarja. HK Varbergis kerkis ta kiirelt liidriks ning on senise hooajaga visanud 89 väravat ja andnud 31 resultatiivset söötu. Kõrgliiga snaiprite tabelis paikneb Toom kõrgel kümnendal kohal.

Molkova valiti parimaks juba neljandat korda, ta triumfeeris ka 2016 ja kahel eelmisel aastal. Läinud suvel 23-aastaseks saanud SK Reval-Spordi kasvandik võitis veebruari viimasel päeval koduklubi CHEV Diekirchiga Luksemburgi karika, visates ülipõnevas finaalis mängu parimana kümme väravat.

Luksemburgi meistrivõistlustel võidelnuks Diekirch kindlasti kulla nimel tiitlikaitsja HB Käerjengiga, kuid koroonaviirus peatas liigamängud. Katkestamise hetkel juhtis Molkova kindlalt parimate snaiprite tabelit 169 tabamusega. Alanud ja hetkel peatatud hooajal hoiab Diekirch liigatabelis teist kohta ning Molkova on viie mänguga visanud 59 väravat.

Kuni 18-aastaste noormeeste seas valiti tihedas konkurentsis parimaks Mihkel Lõpp. Juunis täisealiseks saanud Viljandi HC tagamängija võitis klubi A-klassi meeskonnaga Eesti karikavõistlused ning valiti turniiri parimaks mängijaks. Lisaks on Lõpp meistriliigas teist kohta hoidva Viljandi kandvaid jõude ning kuulub juba rahvuskoondise kandidaatide ringi.

Sama vanade neidude seas osutus valituks Merili Heinla. Esmaspäeval 19. sünnipäeva tähistanud HC Kehra käsipallur on noorest east hoolimata väga mitmekülgne. Mängijana aitas ta nii Kehra naiskonna kui ka A-klassi neiud Eesti karikavõistlustel pronksmedaliteni, treenerina aga viis HC Pärnu/Paikuse noormehed C-klassi karikavõiduni. Nagu Lõpp, nii kuulub Heinlagi rahvuskoondise kandidaatide hulka.

Ülejäänud kategooriate parimad:

Aasta käsipallitreener: Ella Kungurtseva
Aasta käsipallikohtunikud: Eduard Makejev ja Edvin Härgin
Aasta käsipalliklubi: Spordiklubi Tapa
Aasta käsipalliüritused (Eestis): Viimsi miniliiga ja Viljandi rannakäsipalli etapp
Aasta käsipalliüritus (rahvusvaheline): Tallinn Cup noorteturniir

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles