Kuidas 24 miljonit eurot lihtsalt tuhaks põleb ehk Himki korvpallimeeskonna kannatuste teekond

Ville Arike
, reporter
Copy
Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna: kuu keskpaigani Himki peatreeneriks olnud Rimas Kurtinaitis (vasakul) ja tiimi tähtmängija Aleksei Šved.
Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna: kuu keskpaigani Himki peatreeneriks olnud Rimas Kurtinaitis (vasakul) ja tiimi tähtmängija Aleksei Šved. Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix Baltics

BC Himki korvpallimeeskond on aastaid kuulunud Venemaa paremikku ning juba kümmekond aastat tagasi näis, et kohe-kohe tehakse Moskva CSKA-le tuul alla. Ent ootuseks on see jäänudki, CSKA on 2003. aastast saati tulnud katkematult riigi meistriks. Himki ambitsioonid pole kahanenud, kuid tänavusest hooajast on kujunenud täielik katastroof. Mis juhtus?

Heidame esmalt pilgu turniiritabelitele. Euroliigas hoitakse 21 mängust saadud 2 võiduga väga kindlalt viimast kohta, eelviimasel tiimil on viis võitu enam. VTB Ühisliigas asutakse 5 võidu ja 6 kaotusega kaheksandal ehk viimasel play-off’i viival kohal. Meeskonna eelarve on seejuures jätkuvalt üks Euroopa suuremaid ehk 24 miljoni euro kandis. Saab öelda, et see raha sõna otseses mõttes põleb.

Ühisliiga raames külastab Himki igal aastal Tallinna ja on hästi tuntud ka Eesti korvpallisõpradele. Tänavusel hooajal on mäng Kalev – Himki planeeritud aprilli keskpaika, mõlemale põhihooaja viimaseks. Leedu portaal Krepsinis.net vaatles hiljuti selle klubi tänavuse tragöödia anatoomiat, teeme sellest kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles