Haile Gebrselassie veenis Paula Radcliffe'i Viini poolmaratoni jooksma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Radcliffe
Paula Radcliffe Foto: AP / Scanpix

38-aastane maratoni maailmarekordiomanik Paula Radcliffe otsustas tänu etiooplase Haile Gebrselassie veenmisele joosta 15. aprillil Austrias Viini poolmaratonil, kus ta varem startinud ei ole.

Enne 5. augustil toimuvat Londoni olümpiamängude maratoni Radcliffe maratonidistantsil kaasa ei tee, kirjutab Jooksuportaal.

Briti jooksukuulsus täitis olümpianormi mullu Berliini maratonil, kus sai ajaga 2:23.46 kolmanda koha. «Minu jaoks tähendab Viini poolmaraton olulist proovijooksu. Tahan joosta kiiresti, et selle pealt lihvida head vormi olümpiaks,» ütles Paula Radcliffe telefoniintervjuus Viini poolmaratoni korraldajatele treeninglaagrist Kenyas Itenis.
.
Otsuse Viinis jooksmise kohta langetas Briti kuulsus tänu etiooplasele Haile Gebrselassiele, kes mõjutas Radcliffe'i poolmaratonil osalema. «Kui rääkisin Hailega Berliini maratonil, ütles ta mulle, et Viinis on tegemist kiire rajaga ja lisas: sa võiksid seal joosta,» meenutas Radcliffe.


Briti jooksja poolmaratoni isiklik rekord pärineb 2003. aastast ja on nii kõva kui 1:05.40, mis on ühtlasi naiste maailma kõigi aegade kiireim tulemus. Paraku ei läinud see maailmarekordina arvesse, kuna Newcastle'i rada kulges liialt allamäge.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles