Viru Maratoni peakorraldaja Evi Torm rihib suusasammul juba noorest peale

Postimees Sport
Copy
Evi Torm tegemas ettevalmistusi Viru Maratoniks.
Evi Torm tegemas ettevalmistusi Viru Maratoniks. Foto: Viru Maraton

Sel laupäeval 35. korda sõidetav Viru Maraton toimub sel aastal küll piirangute tähe all, kuid nii korraldustiim kui ka suusasõbrad on suurürituseks valmis. Maratoni korraldusega tegelev Evi Torm on sportlikku talveüritust vedanud juba kümme aastat.

«Maratoni korraldamine pakub väljakutseid ja annab võimalusi kohtuda vahvate inimestega, positiivseid emotsioone ja enamasti ka rahulolutunnet, et saime hakkama,» kirjeldab Viru Maratoni peakorraldaja Evi Torm põhjuseid, mis on teda pikalt ürituse vedamise juures hoidnud.

Evi peab oluliseks välja tuua, et edukat suusaüritust üksi ei tee. «Maratoni korraldame ikka terve tiimiga – tehnilise poole eest vastutab Urmas Rannamets, lisaks vabatahtlikud, rajameistrid, kohalikud aktivistid joogi- ja söögipunktides - kõik need tublid abilised, kes on aastatega väga armsaks saanud, on kulda väärt,» tõi maratoni peakorraldaja esile suurepärast tiimi, kellest paljud on korraldustiimis olnud aastaid.

Kuigi Evil täitub sel aastal kümme aastat maratoni korraldamist, on tal eredalt meeles just esimene: «Esimest korda korraldasin maratoni 2011. aastal ja see on siiamaani üks meeldejäävamaid päevi. Sel hommikul oli nii suur tuisk, et traktorid ei jaksanud teed lahti lükata ning sõidu algus lükkus tunni võrra edasi. See kõik pakkus omamoodi närvipinget, aga lõpuks laabus kõik kenasti,» kirjeldas Evi. Selle aasta maratoniks ta küll lumetormi ei oota, kuid mõnusa lumesaju vastu ei oleks tal midagi. See annab suusaraja nautimisele ainult juurde.

Lemmikrajad Mõedakul ja Otepääl

«Suusatamine on tõeline nauding, see pakub rahu ja silmailu – kas saab veel paremat vaadet olla, kui ilus lumine valge mets,» sõnas Tormi, kelle lemmikuteks on lisaks kodustele Mõedaku radadele ka Otepää omad. «Sel aastal pole suusakilomeetreid veel palju kogunenud, aga mõned korrad olen siiski suuskadele saanud,» nentis Torm.

Talle on suusatamine meeldinud noorest peale, kui ta õppis spordiklassis ning jätkas oma spordiharrastusi tõsisemalt juba Otepääl treenides. Nagu spordipisiku saamisel tavaks, toob Evi esile ka oma kunagist treenerit, kes teda just Otepääle suusatrenni suunas. «Meil oli väga vahva treener,» meenutas Evi, kes on ise ka elu jooksul mitmeid suusamaratone läbi sõitnud.

Evi on suusatamisega tegelenud juba lapsest saati ja treeneri käe all, kuid maratoniks treenimise puhul toob ta välja ka võimaluse teha seda omapäi. «Treenimisega saab ka täiesti iseseisvalt hakkama, tuleb lihtsalt sobiv tempo valida ning peamine on nautida oma sõitu,» jagas ta soovitusi.

Kehtestatud piirangud

Viru maratoni peakorraldaja sõnul kujuneb kindlasti meeldejäävaks ka tänavune maraton. Kui eelmisel aastal jäi suurvõistlus ära lume puudumise tõttu, siis sel aastal oli ürituse toimumine küsimärgi all koroonapandeemia pärast. «Õnneks saime siiski loa 35. Viru Maraton piiranguid arvesse võttes pidada,» sõnas Evi rõõmsalt. Ta paneb osalejatele südamele, et kõik hoiaksid piirangutest hoolikalt kinni.

Sel aastal Viru Maratonile pealtvaatajaid ei lubata, samuti ei lubata koguneda toitlustusalal, tuleb järgida veel mitmeid reegleid, millega saab tutvuda Estoloppeti kodulehel.

Evi lisab, et supp on osalejatele ikka garanteeritud ja hoolimata kõigest ollakse rõõmsad, et saab koos suusatalve nautida.

35. Viru Maraton toimub sel laupäeval, 30. jaanuaril algusega kell 11 Mõedakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles