Mihkel Kärmas: millist eesmärki see aktsioon tegelikult teenib? (91)

Postimees Sport
Copy
Mihkel Kärmas.
Mihkel Kärmas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

ETV «Pealtnägija» lugu eesti suusatajate dopinguskeemist, milles kirjeldati ka suurettevõtja Toomas Annuse rolli, vihastas suursponsorit niivõrd, et ta teatas täielikust tippspordi toetamise lõpetamisest, mis puudutab mitmeid alasid ja üritusi.

Faktidele uuesti otsa vaadates jõudis «Pealtnägija» samadele järeldustele, et sponsorraha on dopingu ostuks kasutatud, vahendab err.ee.

«Pealtnägija» üks vedajaid Mihkel Kärmas tõi vastulauses välja, et saates ei väidetud ega väideta ka praegu, et Toomas Annus oli teadlik suusatajate dopingukasutamisest. Küll aga oli tema seos asjaga suurem, kui oli varem teada.

«Asja uurinud riigiprokurör Taavi Pern, kes andis ka saates intervjuu, kinnitas samuti, et Annuse toetus liikus väljaspool tavapäraseid kanaleid ja ei kajastunud osaliselt Team Haanja aruandluses. See ei ole tingimata ebaseaduslik, aga siiski tähelepanu vääriv,» kirjutas Kärmas.

2019. aasta märtsis korraldas politsei Alaveri kodus läbiotsimise. «Politsei leitud märkmed näitavad, et Alaver pidas sel ajal nõu ka Annusega. Väga võimalik, et Annus väljendas neis suhtlustes enda nulltolerantsi dopingu suhtes, aga kirja pani Alaver muuhulgas mõtte «Suuremad valed üle vaadata!!!»,» tõi Kärmas esile.

Artikli lõpus tegi Kärmas kokkuvõtte. «Võib tunduda, et saade «läks üle piiri» (Erki Nool), oli «süüdimatu ajakirjandus» (Ott Tänak), «infodoping» ja «vaatajate petmine» (Urmas Sõõrumaa), või väärib koguni füüsilist karistust (anonüümne SMS laupäeva hommikul), kuid «Pealtnägija» jätkab rikastelt ja mõjukatelt raskete küsimuste küsimist ka edaspidi.

«Üks neist küsimustest on praegu: isegi kui «Pealtnägija» oleks midagi rikkunud, kas asjasse puutumatute spondeeritavate karistamine sellisel moel on proportsionaalne ja millist eesmärki see aktsioon tegelikult teenib?»

Kommentaarid (91)
Copy
Tagasi üles