Eesti vibusportlased teenisid Prantsusmaal kaksikvõidu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Meeri-Marita Paas laskmas (tagaplaanil).
Meeri-Marita Paas laskmas (tagaplaanil). Foto: Eesti Vibuliit

Nädalavahetusel toimunud Nimes’ etapilt Prantsusmaal võitsid Eesti plokkvibu laskjad täiskomplekti medaleid.

Nimes´ siselaskmise turniiri võitis naiste plokkvibu arvestuses Lisell Jäätma, kaitstes niimoodi eelmisel aastal samas kohas toimunud sise-MK etapi võitu. Seekord oli tema finaalivastaseks treeningukaaslane Türi Vibukoolist, Meeri-Marita Paas. 

Poolfinaalis oli Paas sealjuures ümberlaskmisel alistanud maailma edetabeli 14. kohal oleva horvaadi Amanda Mlinarici.

Jäätma hinnangul oli tema jaoks koondisekaaslase vastu laskmine isegi parem kui võõraga konkureerimine, kuid kohapealne meedia pani talle pidevate võiduküsimustega siiski korraliku pinge peale. «Üritasin mitte üle mõelda. Mina jäin oma laskmisega väga rahule arvestades seda, et võistlusi on olnud väga vähe,» kommenteeris Jäätma enda esitust.

Hõbemedali võitnud Paasi sõnul oli koroonapiirangute tõttu lasta veidram kui tavaliselt. Kuna ohutusnõudeid tuleb täita kogu aeg, ei saanud ta teisi isegi korralikult õnnitleda. Suures plaanis jäi eestlanna enda laskmisega rahule, eriti arvestades, et rahvusvahelisi võistlusi pole koroonapandeemia tõttu pikalt toimunud.

Meeste plokkvibu arvestuses tuli Robin Jäätma (Türi Vibukool) kolmandaks, pronksiduellis alistas ta 148:146 prantslase Nicolas Gerardi. Teel medalimatšideni lülitas eestlane sealjuures konkurentsist kvalifikatsiooniringi liidri ning maailma edetabeli teise laskja, hollandlase Mike Schloesseri.

Ka Jäätma jäi suures plaanis oma esitusega rahule. «Alati saab paremini. Edasisteks plaanideks on valmistuda välihooajaks. Sõidame märtsis Türki treeninglaagrisse ning pärast seda toimub seal ka Euroopa GP etapp,» tutvustas ta edasisi plaane.

Kokku osales Nimes’ etapil kuus Eesti plokkvibu laskjat, Caius Kand jäi üldtabelis kaheksandaks, Hanna Liina Lippand ja Maris Tetsmann jagasid üheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles