Koroona tõttu sundpausile jäänud lätlased hooaega lõpuni ei mängi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võrkpall. Pilt on illustreeriv.
Võrkpall. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga ja seal osalevate klubide ühise otsusena toimub Final Four turniir ja sellele eelnevad play-off'id aprillis. Eesti klubid peavad Eesti meistrivõistluste play-off'ide eel ka vaheringi.

Et kaks poolprofessionaalset Läti klubi Daugavpils ja Jelgava Biolars pole saanud Lätis kehtivate rangete koroonapiirangute tõttu juba mõnda aega treenida ega mängida ja ei saa seda teha veel niipea, arvestati nendega peetud mängude punktid Credit24 Meistriliiga tabelist maha ja need kaks klubi hooaega ei lõpeta.

Uuenenud tabeliseis:

Credit 24 Meistriliiga uuenenud tabeliseis
Credit 24 Meistriliiga uuenenud tabeliseis Foto: VCL

Credit24 Meistriliiga play-off'id algavad kaheksa meeskonna osalusel aprillis. Omavahel kohtuvad põhiturniiri 1. ja 8. koha saanud meeskonnad, 2. ja 7., 3. ja 6. ning 4. ja 5. koha saanud meeskonnad. Mängitakse kahe võiduni. Nelja klubi osalusel peetav finaalturniir toimub põhiturniiri võitja kodusaalis.

Veebruaris peavad Eesti klubid omavahel ka Eesti meistrivõistluste vaheringi mängud ning seejärel märtsikuus Eesti meistrivõistluste play-off'id, mis algavad poolfinaalidest. Vaheringis mängivad kõik klubid omavahel ühe ringi.

Vaheringi asetused pandi paika järgmiselt: kaks alumist ehk Pärnu Võrkpalliklubi ja TalTech (vastavalt nende positsioonile hetkel turniiritabelis) enam esikolmikusse tõusta ei oleks saanud, seega nende kohtadeks jäid 4. ja 5. Esikolmik loositi, sest nii Saaremaal, Bigbankil kui ka Selveril on võimalus tõusta esimeseks. Loosiga sai 1. asetuse Bigbank, 2. asetuse Saaremaa ja 3. Selver.

Eesti võistkonnad saavad pärast põhiturniiri lõppu vahegruppi kaasa stardipunktid 5 p. – 1 p. (põhiturniiri 1. asetus 5 punkti, 2. asetus 4 punkti, jne). Vahegrupi lõplik paremusjärjestus (stardipunktid + mängudelt saadud punktid) paneb paika poolfinaalide paarid, 1. koht vs 4. koht ja 2. koht vs 3. koht. Vahegrupis viimaseks jäänud võistkond langeb edaspidistest võistlustest välja ja saavutab EMV raames viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles