Neljakordne suusatamise olümpiavõitja: tegin medalite nimel aborti (2)

BNS
Copy
Suverull `99 võistlustest osavõtjad. Vasakult: Larissa Lazutina, Valentina Shevtshenko, Kristina Šmigun, Anfissa Reztsova, Mika Myllylä, Mihhail Botvinov, Jari Isometsä, Andrei Prokurorov, Mathias Fredriksson.
Suverull `99 võistlustest osavõtjad. Vasakult: Larissa Lazutina, Valentina Shevtshenko, Kristina Šmigun, Anfissa Reztsova, Mika Myllylä, Mihhail Botvinov, Jari Isometsä, Andrei Prokurorov, Mathias Fredriksson. Foto: AIN PROTSIN/PM/EMF/Scanpix Baltics

Norra ajaleht Verdens Gang (VG) avaldas loo omaaegsest Nõukogude suusakuningannast Anfissa Reztsovast, kes sattus aastal 1987 Otepääle treeninglaagrisse, kus viibis ka Jelena Välbe. Selgus, et mõlemad naissportlased ootasid sel ajal last. Nõukogude Liidu olümpiakomitee aga ootas Reztsovalt lapse asemel hoopis medalit, ja seda juba järgmise aasta Calgary taliolümpialt.

Nii et kui 19-aastasel Välbel, kes toona oli alles juunior, lubas riik suuremeelselt sünnitada, siis 23-aastasele Reztsovale anti jalgratas: «Sõida Tartusse.» Reztsova sõitiski, aga 40 kilomeetrit oli treenitud naisele igati kontimööda distants ja midagi ei juhtunud. Rasedusega. Seepeale sõitis Reztsova Moskvasse, ent sedapuhku juba rongiga ja üldse mitte omal valikul. Nimelt oli riiklik olümpiakomitee ta vaibale kutsunud.

«Mind sunniti aborti tegema, sest riik vajas medaleid,» tunnistas Reztsova Sport.ru-le antud usutluses. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles