Ajalugu teinud Liiv kindlustas MM-pileti

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Marten Liiv ei üllata kiirusega mitte ainult isennast, vaid ka fotograafe.
Marten Liiv ei üllata kiirusega mitte ainult isennast, vaid ka fotograafe. Foto: ISU

Eesti parim meeskiiruisutaja Marten Liiv (24) sunnib kolmandat nädalat järjest endast põhjalikumalt kirjutama. Kronoloogiliselt on põhjused olnud järgmised: esmalt tuli ta EMil sprindi mitmevõistluses esikümnesse, seejärel murdis MK-etapil A-divisjoni. Nüüd parandas Jõgevamaa mees järgmisel MK-etapil 500 meetris meie rahvusrekordit, alistades sealjuures maagilise 35 sekundi piiri, ning tuli tagatipuks poole pikemal maal kuuendaks.

Viimasele saavutusele tasub sealjuures lisada tõdemus, et tegemist oli Liivi esimese võistlusnädalavahetusega eliitgrupis. De facto on eestlastel varasemast ette näidata ka kõrgem koht: Saskia Alusalu tuli 2017. aasta lõpus Calgary MK-etapil ühisstardist sõidus neljandaks.

Siinkohal tasub meelde tuletada, et see oli suuresti tingitud ala eripärast, mis võimaldas tegelikult viimasena üle finišijoone liuelnud eestlannal noppida vahefinišitest piisavalt sprindipunkte, mis aitasid teda lõpuprotokollis tublisti ettepoole. Liivi tulemus on sõidetud aga üksikalal ehk vahetus mees-mehe-võitluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles