Karantiinist pääsenud Kontaveit alustas Austraalias veenva võiduga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Melbourne'is kaks nädalat hotellis lõksus olnud Anett Kontaveit sai lõpuks võistlusmänguks platsile. Grampians Trophy WTA 500 kategooria turniiri avaringis alistas ta ameeriklanna Christina McHale'i (WTA 82.) kindlalt 6:1, 6:3.

Vaatamata keerulisele perioodile alustas Eesti esireket hästi. Ta loovutas avasetis vastasele vaid ühe geimi, olles oma pallingul kindel. Kontaveidi üleolekust andis tunnistust tõik, et umbes pool tundi kestnud vaatuses ei teeninud McHale ainsatki murdepalli. 

Päris lihtsat jalutuskäiku siiski ei tulnud. Hooaja esimest turniiri mänginud ameeriklanna jäi küll teises setis kiirest 0:2 tagaajaks, ent jätkas võitlust. Geimid venisid oluliselt pikemaks ja punktid võrdsemaks. 

Kontaveit oli lähedal 4:1 eduseisule, kuid järgmisel hetkel säras tablool juba 3:3. Viimaks sai McHale kätte esimese murde, ent loovutas kohe järgmise geimi ja andis ohjad taas vastasele. Kontaveit enam tagasi ei vaadanud, pannes oma paremuse maksma 6:3.

Kohtumine kestis veidi alla pooleteist tunni. Jäi silma, et kuigi teises setis oli mäng võrdsem, siis eestlanna kontrollis sündmuste kulgu. Kui oli tarvis lülitas ta teise käigu sisse. Vorm on kindlasti hea! 

Statistika (McHale - Kontaveit):

Foto: Kuvatõmmis

Austraalia lahtiste soojendusturniiri teises ringis kohtub Kontaveit ameeriklanna Bethanie Mattek-Sandsiga (WTA 339.), kes alistas 7:6(3), 6:2 Barbora Strycova (WTA 38.). Kohtumine toimub homme hommikul.

Enne mängu

Turniir lisati kalendrisse alles hiljuti. Eelkõige mõeldi nendele tennisistidele, kes pidid Austraaliasse jõudes hotelli lauskarantiini jääma. Nende hulka kuulusid ka Kontaveit ja McHale. 

Teistel Melbourne'i turniiridel osalevad sportlased, kes polnud kuidagi koroonaviirusega seotud, said kahe nädala jooksul iga päev viis tundi treenida. Nende seas oli näiteks ka Kaia Kanepi, kes võistleb Gippsland Trophy'l.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles