Kas Toomas Annuse tuules võib spordist lahkuda veel mõni suur tegija?

Ville Arike
, reporter
Copy
Merko toetas eelmise aastal peetud kõrgetasemelist Eesti-Läti tennisematši, mis mõjus koroona tõttu tekkinud võistluspausi ajal kui sõõm värsket õhku. Pildil on Anett Kontaveit.
Merko toetas eelmise aastal peetud kõrgetasemelist Eesti-Läti tennisematši, mis mõjus koroona tõttu tekkinud võistluspausi ajal kui sõõm värsket õhku. Pildil on Anett Kontaveit. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Suurettevõtja Toomas Annus pani eelmisel nädalal veerema korraliku lumepalli, teatades Merko ja Kapiteli poolt võistlusspordi rahastamise lõpetamisest. Millised on ses valguses teiste suurte spordi rahastajate mõtted ja emotsioonid? Kas keegi võib veel juhtme seinast tõmmata?

«Kahtlejaid, kes seniseid toetusotsuseid võivad muuta, on rohkem kui ainult Toomas Annus,» ütles samuti suurte spordi toetajate sekka kuuluva Alexela Grupi suuromanik Heiti Hääl (pildil) Kuku raadios. Tema hinnangul andis eelmise nädala ETV saade «Pealtnägija» sponsorlusele täiesti uue mõõtme, mille järgi peaks toetaja suutma tagada, et sportlane mängib ausat mängu.

Alexela ja Hääle toetus spordile jääb samasse suurusjärku Annuse, Merko ja Kapiteli omaga ehk poole miljoni euro kanti. «Kindlasti tuleb meie järgmisel nõukogu koosolekul päevakorda küsimus, kas peaksime käituma samamoodi. Me ei ole suutelised tagama, et meie toetatavad sportlased oleksid sajaprotsendiliselt dopingupuhtad. Usume seda, aga pole suutelised seda kontrollima. Minu hinnangul läks Mihkel Kärmas pika puuga üle piiri,» rääkis Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles