Doktor Rahu: Kelly Sildaru vigastus on vasaku põlve eesmise ristatisideme venitus

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Eric Lars Bakke/Espn Images

Aspenis peetud X-mängude soojendusel vigastada saanud freestyle-suusataja Kelly Sildaru käis Eestisse jõudes uuringutel ning selgus, et tema põlvel on eesmise ristatisideme venitus.

«Eile läbiviidud uuringute tulemusena saame öelda, et tegemist on vasaku põlve eesmise ristatisideme venitusega,» ütles doktor Madis Rahu. «MRT uuringul on 2017. aastal taastatud eesmine ristatiside terviklikult nähtav. Küll esineb osade sidemekiudude turset, mis viitab, et vigastuse mehhanismina tekkis eesmisele ristatisidemele ülepinge. Samas põlve eesmise ristatisideme vigastusega kaasuvaid tüüpilisi luureaktsioone, mida MRT näitab, Kellyl ei esine ja liigeses pole ka lisavedelikku. Ilmselt päästis hullemast ka põlve kaitseks kasutatud põlvetugi, mida Kelly on kasutanud peale eelmist vigastust,» selgitas Rahu.

Sildaru võistluspausi pikkus on Rahu sõnul orienteeruvalt kolm kuud, eeldusel, et lihasjõudlus, koordinatsioon ja vaimne valmisolek on 100 protsenti. «Raviks on eelkõige füsioteraapia liigese liikuvuse ja lihasjõudluse taastamiseks, mis iga vigastuse korral teatud määral häirub,» ütles Rahu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles