Serviti ja Kehra teenisid raskete võitudega meistriliigas punktilisa

Postimees Sport
Copy
Põlva Serviti ja SK Tapa/N.R. Energy pakkusid haarava heitluse, kust võitjana väljus täiseduga jätkav Serviti.
Põlva Serviti ja SK Tapa/N.R. Energy pakkusid haarava heitluse, kust võitjana väljus täiseduga jätkav Serviti. Foto: Helin Potter

Käsipalli meistriliiga 13. voor algas kahe ootamatultki põnevaks kujunenud kohtumisega. Liigatabeli kaks esimest lisasid kontole kaks punkti, kui Põlva Serviti alistas kodus SK Tapa/N.R. Energy 25:21 (11:13) ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paper oli võõrsil üle Raasiku/Mistrast 24:19 (11:12) Neljapäeval lähevad Kalevi spordihallis vastamisi Tallinn ja Viljandi HC.

Põlvas said külalised esimestel minutitel neli korda järjest juhtima, kuid kodumeeskond viigistas igal puhul. Tõnis Kase pommvise viis Serviti kaheksandal minutil 5:4 ette, aga see jäi – uskumatu küll – viimaseks korraks järgmise tosina minuti jooksul, mil põlvalased palli tervenenuna Tapa väravasuule naasnud Mikola Naumi selja taha saatsid.

Tapa väravate eest hoolitsesid Vahur Oolup, Martin Adamson ja Rail Ageni ning külalised juhtisid 9:5. Serviti tuli vaikselt lähemale ning puhkama mindi Tapa eduseisul 13:11. Oli möödas enam kui aasta päevast, mil Eesti rekordmeister viimati mõnele kodusele konkurendile avapoolaja kaotas.

Teine pooltund algas sama võrdses heitluses ja 39. minutil juhtis Tapa pärast Karl Martin Kiisi väravat 16:14. Järgmise kümneminutilise perioodi võitis aga Serviti koguni 8:1 ning Ülljo Pihuse tabamuse järel oldi ees 22:17. Tapa võitlusest ei loobunud, Endrik Jaanis viskas kolm väravat järjest ja seitse minutit enne lõppu oli seis 22:20.

Põlvalased kasvatasid uuesti edu ja said lõpuks 25:21 võidu. Kase viskas Serviti kasuks kuus, Alfred Timmo viis ning Sander Sarapuu ja Andris Celminš kolm väravat. Tapa poolel tabasid Adamson ja Ageni viis ning Oolup ja Jaanis neli korda.

Aruküla spordihooneski nähti tõsist lahingut liigatabeli viimase ja värske karikavõitja vahel. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alustas küll hästi, kuid Raasiku/Mistra võrdsustas peagi mängu ning Rasmus Varik viis kodumeeskonna kümnendal minutil esmakordselt juhtima 5:4. Viigiseisul 6:6 tabas külalisi väravapõud, mis kestis üheksa minutit.

Raasiku sai 9:6 ette, ent siis spurtis omakorda Kehra – neli järjestikust väravat ja Sigmar Seermann tegi 10:9. Kehra jäi poolaja lõpul kahemehelisse vähemusse, raasikulased kasutasid olukorra edukalt ära ning võitsid avapoolaja 12:11. Riietusruumist naastes haaras initsiatiivi Kehra, ent 42. minutil oli tablool 16:16 viigiseis.

Need numbrid püsisid seal peaaegu viis minutit, aga siis hakkasid kehralaste püssid paukuma. Seermann tabas kolm korda järjest ja Dmõtro Jankovski värava järel oli Kehra 21:16 ees. Uuesti vastast püüda Raasiku/Mistral ei õnnestunud ja Kehra noppis 24:19 võidu.

Jankovski viskas võitjate kasuks kuus, Seermann viis ning Janar Mägi, Danil Gumjanov ja David Mamporia kolm väravat. Kodumeeskonna poolel tabas Marko Slastinovski pikaaegse koduklubi vastu seitse korda ja Taavi Tibar lisas kuus väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles