VIDEO ⟩ Maicel Uibo polnud lund näinud kümme aastat ja järgis lumelükkamisel Kaarel Nurmsalu näpunäiteid

Postimees Sport
Copy
Maicel Uibo laaduriga lund lükkamas.
Maicel Uibo laaduriga lund lükkamas. Foto: Kuvatõmmis

Tavapäraselt Bahamal elav Maicel Uibo saabus pärast pikka pausi taas Eestisse ning avaldas, et pole korralikku lund näinud põhimõtteliselt kümme aastat. Talviste töödega aitas kümnevõistlejal kohaneda endine suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.

Vähe sellest, et Uibo pole kaua aega lund näinud, kaua on aega möödunud ka sellest, kui soojamaa kliimaga harjunud sportlane lumelükkamisel käe külge pani. Nurmsalu tutvustas, et kümnendi jooksul on palju muutunud ja enam ei peagi seda tööd tegema käsitsi.

Uibo kasutas lumelükkamisel suure laaduri abi. Muretult hüppas ta suure laaduri rooli ja tegi sellega koheselt tööd nagu «vana mees».

Esmalt võttis mastaapide hoomamine natukene aega, sest lumehangest sai ta kätte vaid kübekese lund. «Ma mõtlesin, et mul oli rohkem seal lund,» ütles ta naerdes, kui suurest kopast vajus välja vaid natuke lund. «Ma teen uuesti. Mul on veel lund,» lubas ta ja saigi teise korraga palju paremini hakkama.

Kui video ei mängi korralikult kliki siia.

Mõistagi ei tulud Uibo Eestisse pelgalt talverõõme nautima. Nädalavahetusel pidi ta osalema Lasnamäe kergejõustikuhallist toimuval mitmevõistlusel, kuid sai võistluseelset treeningut tehes vigastada.

Doktor Madis Rahuga konsulteerinud mitmevõistleja märkis, et praeguses tervislikus seisundis võistlemine suurendaks ohtu reit tõsisemalt uuesti vigastada. Uibo lisas, et doktor Rahuga tehti uuringud ning pandi paika esialgne raviplaan.

Siiski saab laupäeval ja pühapäeval toimuvat rahvusvahelist mitmevõistlust ja Eesti talvist meistrivõistlust jälgida Postimehe otseülekande vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles