Mehed, kes on profispordi jaoks liiga suured

Mariel Gregor
Copy
Gauthier Mvumbi sai vaatamata 130 kilogrammile äsja lõppenud käsipalli MMil ühes kohtumises isegi parima mängija auhinna.
Gauthier Mvumbi sai vaatamata 130 kilogrammile äsja lõppenud käsipalli MMil ühes kohtumises isegi parima mängija auhinna. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

Profisportlased on stereotüüpselt ideaalses vormis. Leidub küll alasid, kus suur kehamass on eelis – näiteks heitealad või maadlus –, ent need on siiski vähemus. Silmatorkavalt suuri mehemürakaid näeb müttamas ka pallimänguliigades ning nad tekitavad alati palju emotsioone ja kõneainet.

On nad laisad ja vormist väljas? Mõni ongi kogu karjääri väikse kõhukesega, mõned on juurde võtnud koroonast tekkinud mängupausi tõttu.

Äsja lõppenud käsipalli MMil köitis üle maailma palju tähelepanu Kongo DV koondise 26-aastane joonemängija Gauthier Mvumbi. Mvumbi kaalub 130 kg ja kannab hüüdnime El Gigante (Hiiglane – M. G.). Mees jäi silma ka ühele korvpalliliiga NBA kõigi aegade domineerivamale mängijale, hiiglasemõõtu Shaquille O’Nealile, kes saatis Mvumbile Twitteris tervitussõnumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles