Tarvas suutis taaskord koduväljakul üllatuse välja võluda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tarvase mängujuht Devin Lee Harris palliga.
Tarvase mängujuht Devin Lee Harris palliga. Foto: Marianne Loorents / Postimees

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas läksid Rakvere Kastani spordihallis vastamisi kohalik Tarvas ja Pärnu Sadama võistkond. Võidurõõmu said tunda koduväljakul pallinud Rakvere mängumehed, võttes magusa 86:84 võidu.

Kohtumise algust kontrollisid täielikult külalised, kes hoidsid väikest initsiatiivi ja kasvatasid tasapisi eduseisu. Kui avaveerand lõppes Pärnu 22:19 võiduga, siis avapoolaja viimastel minutitel kasvas eduseis juba kahekohaliseks. Pikemale pausile mindi Pärnu 43:35 juhtimisel.

Ka teise poolaja algus kuulus külalistele ning kolm minutit enne kolmanda neljandiku lõppu suudeti endale võidelda kohtumise suurim eduseis (55:40). Pärast seda hakkas muutus mäng täielikult ja Tarvas haaras omakorda initsiatiivi.

Järsku oligi Pärnu eduseis kokku kuivanud ning seitse minutit enne kohtumise lõppu jõudis Tarvas 65:65 viigiseisuni. Kohtumise viimased minutid olid väga pingelised ja võitja saatuse otsustas koguni viimase sekundi vise.

84:84 seisult oli mängida veidi vähem kui 20 sekundit ja pall Rakvere käes. See ulatati Kristaps Gluditisele, kes vastutuse endale võttis. Lätlane ei vääratanud ning tema hüppelt sooritatud keskpositsioonivise tabas. Pärnul jäi küll 0,9 sekundit vastamiseks, kuid Mihkel Kirvese keskväljavise ei tabanud.

Tarva edukaimana viskaski enim punkte mängusangariks kerkinud Gluditis, kelle arvele kanti 28 punkti, teda toetas kaasmaalane Rihards Kuksiks 21 silmaga. Pärnu parimana tõi Edon Maxhuni 19 punkti.

Kui Eesti-Läti ühisliigas oli Tarvasele see esimene võit Pärnu üle, siis Eesti karikavõistlustel võeti mäletatavasti magus skalp ka detsembris. Tarvale oli see tänavusel hooajal ühisliigas kaheksandaks võiduks üheksa kaotuse kõrvale. Turniiri tabelis annab see kaheksanda koha. Pärnu jätkab 17 võidu ja nelja kaotusega kolmandal real.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles