Kanepit üllatas vastase hea serv: ma ei tea, kuidas selle teise seti suutsin võita

Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Dean Lewins/epa/SCANPIX

Eesti aja järgi laupäeva varahommikul Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste soojendusturniiri Gippsland Trophy poolfinaalis Jekaterina Aleksandrova (WTA 33.) 6:3, 7:6 (6) alistanud Kaia Kanepi (WTA 94.) ütles mängujärgses kommentaaris, et ei teagi täpselt, kuidas ta suutis teises setis kohtumise enda kasuks kallutada.

1:32 kestnud kohtumise järel tõdes Kanepi, et võinuks tõrjetega paremini hakkama saada, kuid võit on võit. «Esimeses setis sain suht kiirelt murde kätte, siis ta minu meelest ei servinud veel nii hästi ja ma suutsin oma servi hoida esimeses setis. Teises oli murdeid rohkem, aga mulle tundus, et tema oma servil nägi vähem vaeva ja mina oma servil pidin rohkem vaeva nägema. Aga ma ei lasknud sellel ennast heidutada, ma lihtsalt mängisin nii hästi kui suutsin ja proovisin hästi tõrjuda ka, kui ma sain ja ta lasi. Vahepeal tõesti tundus, et ta servis ülihästi.»

Mis sai selles mängus määravaks? «Tasavägine mäng oli. Ma ei ole isegi statistikat näinud. Ma ei tea, kuidas ma selle teise seti suutsin võita. Esimeses määras see, et ma sain paremini tõrjutud ja sain murde kohe kätte. Suutsin oma servi hoida. Kui tagajoonemänguks läks, siis ma tundsin end väga hästi. Ilmselt mul oli natuke rohkem õnne, mängisin tähtsatel hetkedel paremini. Jõuga ma seda (mängu) enda poole ei kallutanud,» ütles Kanepi.

Tagasi üles