BLOGI ⟩ Kontaveit alistas Sakkari ja jäi Austraalias esimesel turniiril kaotuseta! (4)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit on pika mängupausi ja karantiini järel suutnud hästi võidelda.
Anett Kontaveit on pika mängupausi ja karantiini järel suutnud hästi võidelda. Foto: Dppi/rob Prange/zumapress.com/Scanpix

Eesti parim naistennisist Anett Kontaveit kohtus Melbourne'is Grampians Trophy nimelise WTA-turniiri poolfinaalis kreeklanna Maria Sakkariga ja võitis 2:6, 6:3, 1:0 (11:9). Postimees vahendab sündmusi otseblogis. Et finaal jääks Austraalia lahtistele jalgu, seda ei mängita ning Kontaveit jäi esimesel Austraalias peetud turniiril kaotuseta!

Enne mängu:

Austraalia lahtiste meistrivõistluste eel peetakse naistele kolm soojendusturniiri ning neist ühes osalevad mängijad, kes sattusid Roheleisele Mandrile suundudes «positiivsetele» lendudele ja pidid seetõttu istuma 14 päeva karantiinis. Sel võistlusel mängib ka Kontaveit.

Ta alustas kahe võiduga ameeriklannade üle - esmalt alistas 6:1, 6:3 Christina McHale'i ning seejärel 7:5, 7:5 Rio olümpiavõitja segapaarismängus Bethanie Mattek-Sandsi. 

Veerandfinaalis andis endine maailma esireket, valgevenelanna Viktoria Azarenka Kontaveidile loobumisvõidu. Ilmselt ei ole tegemist vigastusega, mis ohustaks Azarenka osalemist Austraalia lahtistel, vaid pigem ettevaatusabinõuga vältida enne tähtsat turniiri suurema vigastuse ohtu.

Sakkari pidi nelja parema sekka pääsemiseks käima väljakul, ta alistas sakslanna Angelique Kerberi 6:4, 6:2. Sakkari ja Kontaveit asuvad maailma edetabelis kõrvuti, vastavalt 22. ja 23. kohal.

Turniiri korraldajad on teatanud, et kuivõrd üks mängupäev jäi vahele, siis finaali ei toimu. Kui Kontaveidil õnnestub Sakkarist jagu saada, tähendab see seega, et ta jääb aasta esimesel võistlusel kaotuseta. Samaga võib paralleelselt toimuval võistlusel Gippsland Trophy saada hakkama Kaia Kanepi, kes mängib eeloleval ööl finaalis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles