Võistlushüppel täielikult ebaõnnestunud Aigro piirdus Saksamaal ühe hüppega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro
Artti Aigro Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Eesti mägikotkas Artti Aigro asus täna võistlustulle MK-etapil Saksamaal Klingenthalis, kuid eestlane piirdus seal ainult esimese vooruga. Aigro näitas 110 meetrist õhulendu, mis andis talle 45. koha.

Tänavu MK-sarjas 45 punkti kogunud Aigro ei suutnud Klingenthalis kuidagi õiget rütmi leida. Sarnaselt eelmistele päevadele ei õnnestunud ta 30 parema hulka tõusta. Sedapuhku ebaõnnestus tema hüpe täielikult ning eestlane maandus ainult 110 meetri peal. Sellega edestas ta ainult kolme startinut ja oli selge, et teise vooru sellega ei pääse.

Pärast esimest vooru juhib võistlust sakslane Markus Eisenbichler, kes lendas 140-meetrisel mäel 138 meetrit. Sellega teenis ta kokku 136 punkti. Talle hingavad kuklasse norralane Halvor Egner Granerud (136 meetrit, 135,1 punkti), jaapanlane Keiici Sato (140 m, 134,4 p) ja Kamil Stoch (138 m, 134,3 p).

Teine voor tegi tugevaid korrektuure tippseltskonnas. Esikoha noppis norralane Granerud, kes lisas 140,5-meetrise õhulennu ja sai sellega kokku 288,5 punkti. Norralasele oli see juba 10. võiduks tänavusel hooajal.

Teisele kohale kerkis sloveen Bor Pavlovcic, kelle teine hüpe kandus lausa 146 meetri kaugusele, mis on ainult pool meetrit vähem kui hüppemäe rekord. Norralasest jäi teda lahutama lõpuks 0,7 punkti. Avavooru järel juhtinud Eisenbichler pidi sedapuhku leppima kolmanda kohaga (285,7 p).

Ka eilsel võistlusel polnud eestlasel MK-punktide jagamisse asja. Aigro kandus eile küll kolm ja pool meetrit kaugemale kui üleeilses proovivoorus, kuid 123-meetrisest õhulennust siiski ei piisanud et 30 parema sekka jõuda. Eestlane teenis koos tuule- ja stiilipunktidega 106 punkti, mis andis 50 sportlase seas 33. koha. Teise vooru pääsemisest jäi Aigrot lahutama 2,7 punkti.

Suusahüpete MK-sari jätkub juba nädala pärast Poolas Zakopanes, kus on praeguse plaani järgi võistlemas ka Aigro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles