Kalev murdis CSKA ja on nüüd alistanud kõik Ühisliiga tipud (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Maurice Kemp (nr 9) mängib üle CSKA sakslasest palluri Johannes Voigtmanni. 
Maurice Kemp (nr 9) mängib üle CSKA sakslasest palluri Johannes Voigtmanni. Foto: Mihail Serbin/VTB Ühisliiga

Pole vaja imestada, kui varsti tuleb teade Moskva CSKA korvpallimeeskonna peatreeneri Dimitris Itoudise vallandamisest. Eesti koondis ja klubid on aegade jooksul «lasknud lahti» päris palju treenereid. Et CSKA blameeris end kodusaalis 102:107 kaotusega BC Kalev/Cramole, võib midagi niisugust jälle juhtuda.

Nüüd pole VTB Ühisliiga praeguses koosseisus enam ühtegi klubi, kellest Kalev poleks jagu saanud. CSKA oli viimane bastion, mis vastu pidas. Esimese «suure» võidu sai Kalev 2013. aasta novembris, mil koduses suurhallis alistati supersnaipri Andrew Goudelocki veetud Kaasani Unics 60:57. Näiteks eelmisel hooajal saadi kahel korral jagu Euroliigasse kuuluvast Peterburi Zenitist.

Venemaa korvpalli kauase absoluutse valitseja CSKA seljatamiseks on praegu selgelt sobivaim aeg. «Armeeklubi» sipleb viimase 18 aasta suurimate probleemide küüsis. Oldi loobumas liider Mike Jamesist, meeskonnas on sisepinged, mitut juhtmängijat vaevab vigastus (Nikola Milutinovi hooaeg on lõppenud, eemale jäid ka Tornike Šengelia ja Will Clyburn).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles