40-aastane Alsgaard võitis pronksi, Northug alles 40.

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusatamise meistrivõistlustel kulges ka meeste 15 km vabatehnikasõit üllatuslikult, kui kahekordne olümpiavõitja Petter Northug sai alles 40. koha, teist aastat järjest suutis end aga pronksile sõita karjääri lõpetanud Thomas Alsgaard.

Ülikindla esikoha sai Martin Johnsrud Sundby, edestades 1.07,1ga väljaspool arvestust kaasa teinud britti Andrew Musgrave’i, hõbemedali võitis Ronny Fredrik Asnes, kes kaotas Sundbyle 1.22,5 ning pronksi sai 40-aastane Alsgaard, kaotades võitjale 1.23,3, vahendab Dagbladet.

Viiekordne olümpiavõitja lõpetas karjääri juba 2003. aastal, kuid osales mullu Norra meistrivõistlustel ning sai 15 km klassikasõidus pronksi.

«Tegin täna parema võistluse kui mullu,» tunnistas Alsgaard.

Northugil oli aga täna väga halb päev ning ta pidi tugevas tuules peetud võistluses leppima alles 40. kohaga, kaotades võitjale 5.30,9.

«Olin algusest peale aeglane. Arvasingi, et tuleb kas hea või halb sõit, tuli neist viimane,» sõnas Northug. «Tean, et vorm pole nii hea kui hooaja alguses.»

Pühapäeval võistleb Northug Marcialonga maratonil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles