Jacques Rogge: on naiivne arvata, et olümpia tuleb dopinguvaba

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Rogge
Jacques Rogge Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge on kindel, et ka mõned Londoni olümpiamängudel osalevad sportlased kasutavad keelatud aineid.

«Kõik olümpiamängud, kus dopinguproove on võetud, on ka positiivseid tulemusi andnud,» rääkis Rogge BBC vahendusel. «Oleks naiivne arvata, et Londonis keegi vahele ei jää. Tahan loota, et nii läheb, ent ilmselt seda ei juhtu.»

Samuti avaldas ta rahulolematust fakti üle, et Londonisse pääseb võistlema mitu dopingupatust atleeti.

Nii võistleb Londonis ameeriklasest 400 meetri jooksu olümpiavõitja LaShawn Merrit, kes mõisteti 2009. aastal dopingu tarvitamises süüdi ning kandis ka kahe aasta pikkuse võistluskeelu. Rahvusvaheline olümpiakomitee ei tahtnud Merritit Londonis võistlema lubada, ent sportlane kaebas otsuse Spordi Arbitraažikohtusse ning võitis. «Olen pettunud, sest tahtsime võimalikult puhtaid mänge,» kommenteeris Rogge. «Kuid Arbitraažikohus on meie endi loodud, seega austame nende otsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles