BLOGI ⟩ Kalev/Cramo võitles Permis, kuid lõpuks kaotas Parmale

Ville Arike
, reporter
Copy
Kalevi liidrite sekka kuuluvad Janari Jõesaar (nr 21) ja Marcus Keene (nr 3) kuulavad peatreener Roberts Štelmahersi näpunäiteid.
Kalevi liidrite sekka kuuluvad Janari Jõesaar (nr 21) ja Marcus Keene (nr 3) kuulavad peatreener Roberts Štelmahersi näpunäiteid. Foto: Mihail Serbin/VTB

Üleeile Moskvas suurüllatuse valmistanud ja sealse CSKA alistanud BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna Venemaa-teekond jätkub Permis, kus VTB Ühisliiga raames astuti vastu kohalikule Parmale. Kalev kaotas poolaja 39:47 ja mängu 72:80, ehkki eelviimasel minutil püsis veel viigivõimalus. Postimees tegi mängust tekstipõhise otseblogi. Reedel mängitakse Parmaga veel ühe korra.

Enne mängu:

Kalev ja Parma pidid esimest korda kohtuma juba 4. jaanuaril Tallinnas, kuid Kalevi leeris avastati kolm koroonapositiivset inimest ja mäng otsustati ära jätta. Permi meeskond oli juba sõitnud Tallinna, aga pidi tühjalt kodu poole tagasi pöörduma. Pärast mõne päeva pikkust arutelu selgus, et vastaste näol on tegemist tõeliste džentelmenidega.

Parma meeskond halastas Kalevile, läbirääkimiste järel otsustati, et mõlemad kohtumised toimuvad Permis - lisaks tänasele ka eeloleval reedel. «Parma tuli spordimehelikult vastu. Selgitasime, et meil polnud 1. jaanuaril võimalik kuidagi teste teha. Neil olnuks tegelikult õigus 20:0 võit võtta. Aga üks meie kodumäng toimub nüüd seal, peame seetõttu ka veidi kulusid katma,» rääkis Kalevi mändedžer Ramo Kask 10. jaanuaril Postimehele.

Parma näol on tegemist sitke keskmikuga, kel praegu kirjas 5 võitu ja 8 kaotust ning 9. koht. Meeskond võitleb play-off'i koha eest ning on selge, et Kalevi vastu peetavast kahest mängust üritatakse kodupubliku toel võtta maksimumi. Kalevil on Parmast kaks võitu vähem.

Muide, ka Parmal on kirjas Moskvas saadud võit CSKA üle. See nopiti kohe hooaja avamängus, kusjuures veel kuus minutit enne lõppu oli CSKA ees 87:67, kuid kaotas 95:97... Veel on Parma tänavu alistanud näiteks Krasnodari Lokomotiv-Kubani, eelmises voorus kaotati napilt (69:72) Euroliigasse kuuluvale Himkile.

Meeskonna liidrite hulka kuuluvad leedulased Adas Juškevicius ja Eigirdas Žukauskas, lätlane Mareks Mejeris, seblane Boris Savovic, ameeriklane Robert Johnson. Hiljuti värvati Poola klubist Zielona Gorast Marcel Ponitka. Venelastest on tuntumad tsenter Vladimir Ivlev ja tagamees Maksim Grigorjev. Peatreeneriks on leedulane Kazys Maksvytis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles