Eesti laskesuusatajad püüavad särava ajaloo taustal taas häid emotsioone pakkuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas on teinud selge arenguhüppe ning kuigi Pokljuka suusarajad tema lemmikute hulka ei kuulu, loodab ta seal teha hooaja parimad sõidud.
Tuuli Tomingas on teinud selge arenguhüppe ning kuigi Pokljuka suusarajad tema lemmikute hulka ei kuulu, loodab ta seal teha hooaja parimad sõidud. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Oktoobri lõpus alanud laskesuusatamise hooaeg hakkab jõudma lõpusirgele ja juba täna algavad sel aastal paljude peaeesmärgiks olevad maailmameistrivõistlused. Võistluspaik on sedapuhku eestlastele palju rõõmsaid ja häid emotsioone pakkunud Sloveenia suusakeskus Pokljuka.

Veidi alla 10 000 elanikuga Bledi linnast 15 km kaugusel ja enam kui 1000 meetri kõrgusel olev ala ongi sloveenide laskesuusa Meka. Just sealsetest metsadest pärinevad ka Eesti koondise kirkamad saavutused MK-sarjas. Jõudis ju Roland Lessing seal 2009. aasta detsembris jälitussõidus teisele poodiumiastmele ning möödunud hooajal kordasid seda saavutust paarissegateates Rene Zahkna ja Regina Oja.

Ilmselt polegi Eesti sportlastel MK-sarjas paremat paika võtta ning seega võib just Sloveeniast tänavu midagi imelist oodata. Seal on varem maailmameistrivõistlused toimunud korra, 2001. aastal, kuid toonasest ajast pole Eestil Dimitri Boroviku 43. kohast paremat ette näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles