Pärnu Sadam sihib eurosarja. Kuidas läks eelkäijatel Tarval, Eesti Näitustel ja teistel?

Copy
Rakvere Tarva mängija Kristo Saage (kollases) võitlemas 2013. aastal eurosarjas Dijoni korvpallurite vastu.
Rakvere Tarva mängija Kristo Saage (kollases) võitlemas 2013. aastal eurosarjas Dijoni korvpallurite vastu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hiljuti teatas korvpalliliit, et toetab Pärnu Sadama meeskonna püüdlusi osaleda järgmisel hooajal eurosarjas. Kui jätame kõrvale suured Kalevid ja Tartu, siis kes Eesti väiksematest klubidest on rahvusvahelisel areenil jõudu proovinud? 30 aasta jooksul on üritajaid leidunud, aga mitte liiga palju.

Alustame meenutust siiski suurimast, NSV Liidu meistrivõistlustel osalenud Tallinna Kalevist. Just Kalev tegi Eesti klubidele eurootsa lahti, osaledes hooajal 1990/91 Radivoj Koraci nime kandnud sarjas. Aasta hiljem sai Kalev NSV Liidu meistrina õiguse osaleda tugevaimas sarjas, mida esimest korda nimetati riikide meistrite karikasarja asemel FIBA Euroliigaks.

Väljastpoolt Tallinna ja Tartut on Eesti klubidest eurosarjas võistelnud Rakvere Tarvas. Kahel korral (2012/13 ja 2013/14) rahvusvahelise korvpalli tipptaset Kastani Arenale vaadata toonud rakverlaste toonane peatreener Andres Sõber tunnistas, et ehkki avahooajal eelringis ja eriti aasta hiljem alagrupiturniiril kaasa lüües hammustati paras amps, mis lõi tuntavalt klubi rahakoti pihta, vääris ettevõtmine küünlaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles