Spordi elutööpreemia saanud Õnne Pollisinski: pisar tuli silma

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Erivajadustega inimeste ujumistreener Õnne Pollisinski koos pojatütar Kirke Pollisinskiga 2019. aastal presidendi vastuvõtul.
Erivajadustega inimeste ujumistreener Õnne Pollisinski koos pojatütar Kirke Pollisinskiga 2019. aastal presidendi vastuvõtul. Foto: Madis Sinivee

Ligemale 50 aastat ujumistreenerina tegutsenud Õnne Pollisinskile sai neljapäeval vabariigi valitsuselt spordi elutööpreemia

Elutööpreemia laureaat, ujumistreener Õnne Pollisinski on andnud pikaajalise panuse nii Eesti allveespordi treenerina, alaliidu juhi kui ka ala arendajana. Ta on olnud Eesti erivajadustega inimeste ujumisharrastuse eestvedaja. Lisaks on Pollisinski juhendamisel võidetud Eestile rohkesti tiitlivõistluste medaleid. Tema kandidatuuri esitasid Eesti Puuetega Inimeste Ujumisliit ning toetasid Eesti Seljaajusonga ja Vesipeahaigete Selts, Eesti Allveeliit ning Downi Sündroomi Ühing.

1973. aastal treeneritööga alustanud Pollisinskile (toona Simson) tegi uudise teatavaks kultuuriminister Anneli Ott isiklikult. «Olin just jõudnud ujulasse ja riietusin, kui telefon parajasti helises,» sõnas meistertreeneri (EKR 7) kutsetunnistust omav juhendaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles