Martin Laas alustas hooaega ühepäevasõidu kolmanda kohaga

Postimees Sport
Copy
Martin Laas.
Martin Laas. Foto: https://www.bora-hansgrohe.com/de

Martin Laas (BORA – hansgrohe ) tegi oma selle hooaja esimese stardi Hispaanias toimunud võidusõidul Clasica de Almeria, kus saavutas kolmanda koha. 183.3 km pikkuse ühepäevasõidu, mis soosis eelkõige sprintereid, võitis  itaallane Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka ASSOS) ajaga 4:18:44, teine oli prantslane Florian Sénéchal (Deceuninck - Quick Step).

«Sõit oli raske. Teadsin, et tuleb pundifiniš, aga lõpuringil oli väike küljetuule oht ja see tegi terve sõidu närvilisemaks. Alguses oli nagu ikka, kõik tahtsid kontrollida sõitu ja lasti jooksikute grupp eest minema. Esimene tõus võeti mõistliku tempoga, aga teises üles mäge osas tõmmati punt ribadeks, mina jäin suhteliselt pundi taha.  Peale seda tõusu oli vastutuul, sealt edasi oli ainult allamäge ja sile kuni lõpuni,» selgitas Laas võistluse käiku.

«Tõusu otsast oli veel ca 100 km lõpuni, lõpuks jooksis punt taas kokku. Algselt oli plaan minu meeskonnakaaslase Jordi Meeusi peale sõita, mina pidin olema viimane abimees. Viimased 45 km oli väga stressirohke ja närviline, oli palju kukkumisi, kahjuks kukkus ka Meeus 15 km enne lõppu, millega mängiti kohe olukord ümber minu peale. Kui aus olla, siis ega ma täna kõige paremini ei tundnud, olin ennast juba enne ka pisut ohverdanud. Samuti ei säästnud jalga otseselt sprindi jaoks. Lõpuks oli mul siiski piisavalt jõudu ja olin peale viimast kurvi õige mehe ehk Giacomo Nizzolo taga. Kui ta sprinti alustas, siis jäin natukene karpi ja kui järjele sain, siis oli võidulootus kadunud.»

Eestlane oli kindel, et suutnuks ka parema õnne korral võidu eest heidelda, kuid täna lihtsalt polnud tema päev. «Võidujalg oli täna täitsa olemas ja kui oleksin parema positsiooni pealt saanud alustada, siis ma oleksin olnud võimeline ka võitma. Ebaõnn oli ka see, et minu viimasel abimehel läks ca 1,5 km enne lõppu kumm katki ehk sõidu lõpuosa olin ma sunnitud olema üksi abimeesteta. Järgmisel korral jooksevad loodetavasti kõik pisiasjad minu kasuks kokku,» lõpetaas Laas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles