Uhke auhinnaga pärjatud Drelli ja Pesaro jõud Itaalia karikafinaalis Euroliiga tippklubi üle ei käinud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Henri Drell.
Henri Drell. Foto: victorialibertas.it

Eesti korvpallikoondislase Henri Drelli koduklubi Pesaro jõudis Itaalia karikasarjas finaali, kus mindi vastamisi sealse tippklubi Milano Armaniga. Juba avapoolajaga sotid selgeks teinud Milano võttis kohtumise 87:59.

Pesaro oli finaali jõudmisega eesmärgi juba kuhjaga täitnud ning tänases kohtumises Milanoga polnud midagi kaotada. Esimene veerand näitas, et täna võibki täitsa mänguks minna. Pärast 0:5 algust suutis Pesaro Drelli korvist 6:5 juhtima asuda, kuid see jäigi täna ainsaks eduseisuks.

Avaveerand kaotati lõpuks 21:15 ning seejärel pani Milano järgmise käigu sisse, millele Pesarol vastust polnud. Teine veerand algas Luigi Datome soologa, kus Itaalia koondislane tegi üksi 9:0 vahespurdi. Sellega oli vahe juba sisse tehtud ja see paisus viimaseks veerandiks koguni 38-punktiliseks.

Viimane neljandik kuulus täielikult lõppseisu vormistamisele ja midagi olulist see ei tähendanud. Nõnda võitis Milano 87:59 seisuga pärast kolme aastast ootamist taas Itaalia karikasarja.

Tänase kohtumise parimaks mängumeheks valiti Datome, kes viskas võitjate kasuks 15 punkti. Teda toetasid Kevin Punter ja Zach LeDay võrdselt 13 silmaga. Pesaro edukaimana tõi Tyler Cain samuti 15 punkti. Kogu karikasarja parimaks ründemängijaks valitud Drelli arvele jäi hea visketabavuse juures 12 punkti ja neli lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles